Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако знаете какво означава това, може да си спестите сериозно заболяване!

Почти всяко сериозно заболяване може да бъде идентифицирано в по-ранен стадий, ако обръщаме по-голямо внимание на знаците, които ни праща тялото

 сериозно заболяване

Ние трябва да се научим и да бъдем по-чувствителни към процесите, които се случват в нашето тяло, като забелязваме и най-малката промяна!

В човешкия организъм всичко е свързано. И ако сме нащрек, през по-голямата част от времето, бихме могли да попречим на което и да е сериозно заболяване да се задълбочи. Какво се случва всъщност? Нямаме време да отидем на лекар, да се изследваме, да разберем какво не е наред…

И така започва следващия етап, когато налице са забележими симптоми. Ако пренебрегнем и тях, може и да е фатално, не само за нашето здраве, но и за живота ни. Заболявания ще бъдат открити, когато вече е късно – под формата на неизлечима, фатална болест, заради един банален мързел.

Смята се, че обривите по лицето и тялото са тийнейджърски проблеми. Но много често тези проблеми възникват и при възрастните! Причината – проблеми с някои вътрешни органи и различни заболявания. Нека разгледаме по-подробно какво означава това.

Защо се появяват пъпките?

Симптоми на някои различни заболявания

1. Пъпки по брадичката

Може да са показател на повишени нива на кръвната захар или прекомерна активност на надбъбречните жлези. Тества се кръвната захар. Добре е да се провери и работата на надбъбречните жлези. Също така, тези симптоми могат да са предизвикани от хормонален дисбаланс. Необходимо е да се провери нормалния баланс на мъжките и женски хормони.

Обрив в тази област може да показва проблеми с храносмилателния тракт и нарушения в храносмиланите процеси. Избягвайте всякакви сладки, мазни храни, както и храни с консерванти. Важно е да се спре и използването на прясно мляко. Този продукт е 100% гаранция за повторно възникване на акне, ако сме предразположени.

2. Защо се появяват пъпките в долната част на лицето?

При жените този симптом често показва, гинекологичен проблем. Нужен е съвет от гинеколог-ендокринолог. При мъжете може да бъде свързано с чернодробно заболяване.

3. Акне в гърлото и горната част на гърба

Обривът в тази област може да бъде предизвикан от неизправност на нервната система, прекомерно нервно напрежение, силен адреналин. Ето защо акнето на гърба е често срещано при спортисти, които са в прекомерен стрес по време на активни тренировки и състезания.

Също така, този обрив може да бъде следствие на ужасен нервен шок и липсата на лична хигиена.

Много често, акнето в горната част на гърба се появява заради синтетични дрехи и прекомерно изпотяване. Трябва по-често да се носят дрехи от естествени материи.

4. Пъпки по цялата дължина на гърба

Акне по гърба е резултат от аномалии в стомаха. Спешно трябва да се балансира диетата. Важно е да се добавят витамини. Витаминният дефицит също може да бъде причина за акне. Друга причина – хормонална недостатъчност, вероятно в нарушение на ендокринната система. Консултирайте се със специалист, ако обривът не изчезва в продължение на дълго време! Това може да сочи към различни инфекции в организма.

5. Обриви в областта на гърдите

Акнето в тази деликатна област често се появява като резултат от алергични реакции към храна и дрехи, парфюми, хигиенни продукти за грижа за тялото. Заболявания, свързани с нервната система, са още една причина. Кожата е един от органите за екскреция. Затова, когато черния дроб не работи добре, токсините избиват през кожата. Диета, по-малко сладкиши, месо, салами, хляб и брашно – това са все продукти, които затрудняват работата на черния дроб.

6. Акне по лактите

Да, и това се случва! Пъпки по лактите и коленете са резултат от липса на витамини. Трябва да се хапват повече моркови, препоръчително – с масло, за да може витамин А да се абсорбира по-добре. Освен това, трябва да се купуват витамини A и E в аптеката и да се пият най-малко един месец.

Липса на цинк

Често пъпките, разпръснати в различни области на тялото, се появяват в резултат на липса на цинк в организма. Като превантивна мярка на празен стомах се ядат сурови тиквени семки, в които цинкът присъства в изобилие. Една шепа на ден е достатъчно.

7. Обриви по корема

Един от най-опасните видове обриви могат да бъдат причинени от нарушения на вътрешните органи, включително и при някои сериозни заболявания. Необходимо е внимателно да се провери работата на всички системи на тялото, и да се знае нивото на кръвната захар.

8. Пъпки по задните части и други интимни части на тялото

Една от причините – синтетични материи, които могат да предизвикат обриви при триене. Бельото трябва да бъде удобно и безопасно за кожата, приятно на допир, не само красиво!

Ако обривът сърби и боли, трябва незабавно да отидете на дерматолог.

Източник: skinfine.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *