ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦИЛОКСАН / CYLOXANT

Съдържа ципрофлоксацин, бензалкониев хлорид, натриев ацетат, оцетна киселина, манитол, натриев едетат, солна киселина и/или натриева основа – за баланс на необходимото рН, вода

Предназначение

цилоксанКапките ЦИЛОКСАН се използват за лечение на инфекции в очите и ушите. Офталмолозите ги препоръчват при инфекции на окото и прилежащи зони, при разраняване на роговицата и възможните възпаления с причинител патогени, чувствителни към ципрофлоксацин.

В оториноларингологията ЦИЛОКСАН е ефективно средство за терапия при бактериални инфекции в слуховия канал, при хронични възпаления на средното ухо в обострена фаза и др.

Как се приема

Прилагането на капките става в съответствие с препоръките на лекуващия. Терапевтичните схеми се определят в съответствие със здравословния проблем както следва:

При язви на очната роговица, първи ден: по две капки на 15 минути в продължение на 6 часа, след това същата доза на всеки 30 минути. Втори ден: по две капки на всеки час в болното око. Трети до 14 ден: по две капки в окото на всеки 4 часа. Обикновено този лечебен модул е достатъчен за овладяване на проблема. Ако има нужда от долекуване, продължението се определя от офталмолога индивидуално.

При повърхностни очни инфекции: по 1-2 капки 4 пъти дневно за не повече от три седмици. Ако инфекцията е тежка, през първите два дни капките се поставят на всеки два часа.

При ушни инфекции: 3-4 капки от два до четири пъти дневно в проблемното ухо. Преди употреба ушният канал се почиства внимателно, а капките се затоплят до телесна температура (подръжте опаковката в ръка за няколко минути). За по-ефективно проникване пациентът трябва да остане легнал настрана за десетина минути. Помага памучният тампон, който два пъти се накапва с ЦИЛОКСАН и се поставя в болното ухо. Терапията най-често продължава 5-10 дни.

Възможни нежелани ефекти

Лечението на очни проблеми с този медикамент може да провокира алергични реакции, изразени в сърбеж и зачервяване, оток на клепача, сълзене, парене или дискомфорт. Ако подобни симптоми прогресират, прилагането на медикамента се прекратява; необходима е консултация с лекар. В някои случаи се появяват усещания за сухота, “пясък”, залепване, които могат да са преходни.

При по-продължително приложение е възможно да се получат възпаления и оток на роговицата, намаляване на зрителната острота и фотофобия. Специално внимание изисква лечението на язви по роговицата.

Прояви на свръхчувствителност са възможни и при лечението на ушни заболявания. Ако симптомите, свързвани с поставянето на капките не са преходни, консултацията с лекар е задължителна и неотложна.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЦИЛОКСАН не се прилага при алергия към активната съставка или някой от спомагателните компоненти.

И в двата типа прилагане ЦИЛОКСАН се използва само по лекарска препоръка, в дози и с продължителност, определени от специалист. Самолечението крие рискове!

Бременни и кърмачки използват медикамента след преценка за безопасност от лекуващия.

Продуктът е противопоказан при деца под една година.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместното използване на този медикамент с други се консултира с лекуващия. Изключва се едновременното приложение на ЦИКЛОСАН с алкални разтвори.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *