Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание – гъста кръв! Невидима заплаха, на която всички сме изложени!

Сънливи, уморени, чувствате се като изцедени… Най-вероятно имате гъста кръв. Ако имате съмнения, един прост кръвен тест дава достатъчно информация

гъста кръв

От състоянието на кръвта зависи от качеството на работа на всички човешки органи.

Причините за възникване на гъста кръв могат да бъдат различни. Едно нещо е важно: тази кръв не е в състояние да изпълнява основната си функция – транспортната.

Кръвните клетки придават плътност, а плазмата е течния компонент в кръвта. Ако броят на кръвните клетки привишава съдържанието на плазмата, плътността и вискозитета на кръвта се увеличава. Съотношението на обема на плазмата и другите елементи в кръвта се нарича хематокрита.

Поради повишен вискозитет не всички кръвни клетки могат правилно да изпълняват своята функция. По този начин, органите ще получат по-малко хранителни вещества. Това също ще затрудни и транспортирането на отпадъчните продукти. В допълнение, сърцето се натоварва допълнително, когато му се налага да изпомпва по-гъста кръв.

При тромбоза са нарушени доставките кръв към всички органи, включително мозъка. Тромбозата е една от причините за поява на разширени вени, инсулт и атеросклероза. Тромбозата е доста неприятно заболяване.

Това е патологично прижизнено съсирване на кръвта в кръвоносните съдове. Тромбогенеза се нарича процеса на възникване и развитие на тромбозата.

Протичането на тромзата има строго определена последователност. Немският патолог Рудолф Вирхов за първи път е описал този процес. В негова чест тази последователност е наречена триада на Вирхов. Етапите са както следва:

  • увреждане на съдовата стена;
    промени в кръвния ток – завихряне или стаза;
    промени в състава и свойствата на кръвта.

Тромбозата е едно най-неприятните следствия от гъстата кър.

За да се предотврати стагнацията в съдовете и да се подобри тяхната проходимост е необходимо разреждане на кръвта. След преглед на кръвната картина и определяне на тежестта на свръхвискозитетния синдром (синдром на хипервискозитет) лекарят ще отбележи необходимите мерки за нормализиране на състоянието.

Ако се установи, че плътността на кръвта е над нормата, независимо от причината, трябва незабавно да се преразгледа диетата

Откажете се от пържените и мазни консервирани храни, кисели краставички, сладкиши, пушени меса. Изключени от хранителния режим трябва да бъдат и елдата, картофите, бананите, алкохолните и безалкохолни напитки. Не забравяйте да включите в диетата си нискомаслени млечни продукти, и да пиете много течности!

Също така, има много продукти, които допринасят за втечняване и разреждане на кръвта. Те включват портокали, нар, смокини, малини, чесън, цвекло, ягоди, джинджифил, лимони, слънчогледови семки, какао.

Аспиринът (ацетилсалициловат киселина) е едно от най-популярните, ефективни и безопасни лекарства за разреждане на кръвта. То подобрява съдовата проходимост и превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Попитайте лекар или фармацевт, който би могъл да ви даде повече информация за правилната доза.

В народната медицина се използва настойка от обикновено или ливадно орехче. Тази билка може да бъде пълен заместител на аспирина. 1 супена лъжица сушен цвят от обикновено орехче се залива с една чаша вряла преварена вода и се оставя да престои половин час. Прецедете и пийте като чай 2-3 пъти на ден.

Източник: zdorovko.info

хемоактив
ХЕМОАКТИВ – при анемия, нисък хемоглобин, ниско кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *