Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дейвид Волф: Ето защо соевото мляко трябва да остане в магазина!

В стремежа си да се присъединят към здравословния живот, много хора замениха традиционното прясно краве мляко със соево мляко

За разлика от млякото от крава, соевото мляко не съдържа лактоза. Затова, за онези, които избягват млечните продукти, като вегани или хора, които имат непоносимост към лактоза, соевото мляко изглежда добър избор.

Дейвид Волф

Подсиленото соево мляко е дори по-добър източник на протеини, желязо, витамини от група В и калций, като същевременно е с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол. Звучи добре на първо четене, нали? Единственият проблем е, че изследванията показват, че консумацията на соево мляко може да постави здравето ви в сериозна опасност.

 

 

Съставките в соево мляко са:

Соево мляко (филтрирана вода, пълнозърнести соеви зърна)
Захар
Морска сол
Карагенан
Естествен аромат
Калциев карбонат
Витамин А палмитат
Витамин D2
Рибофлавин
Витамин В12

Повечето от тези съставки, може би ви звучат познато. Някои от тях дори са полезни. Но съставката карагенан е нещо, за което не всеки е чувал.

Карагенаните са семейство от линейни сулфатирани полизахариди, които са извлечени от червените водорасли, годни за консумация. Те често се използват в хранително-вкусовата промишленост, заради техните желиращи, уплътняващи и стабилизиращи свойства.

Човешкият организъм не може да преработи тази съставка. Тя няма никаква хранителна стойност. Въпреки, че е извлечена от естествен източник, съставката карагенан действа разрушително на имунната система.

Съставката карагенан предизвиква отрицателен имунен отговор, който причинява възпаление. Изследванията свързват честата консумация на карагенан с по-висок процент рак на дебелото черво, както и стомашно възпаление. Наблюдава се още хронична диария и възпалително заболяване на червата.

Доколкото онова, с което се храните, е въпрос на личен избор, най-добре е да сте осведомени, за да вземете решение в полза на здравето.

Ето какво мнението и на доктор Крис Кресер

Крис Кресер е световно признат лидер в областта на природното здраве, палео храненето, и функционалната и интегративна медицина.

Крис Кресер

Той е създател на ChrisKresser.com, един от първите 25 здравни сайтове в света, и автор на бестселъра Your Personal Paleo Code.

Има няколко различни вида карагенан, които се различават по своите химични свойства. Най-важното разграничение е между карагенана, който се разлага и неразлагащия карагенан. От химична гледна точка, разликата между тези два вида е в тяхното молекулно тегло. От практическа гледна точка, неразлагащият се карагенан е одобрен за използване в хранителни продукти, докато карагенана, който се разлага не е одобрен.

Кой би искал да вкарва доброволно в тялото си нещо, което не се разлага? И какво значение имат ползите на соевото мляко, при положение, че то съсипва имунната система и е причина за появата на възпалителни заболявания, а оттам и онкологични болести?!?

Тук трябва да добавим, че карагенан, който не се разлага, има и в бадемовото мляко, както и във всички онези „млека“, които всъщност не са млека. Разгледайте щандовете на големите вериги, които предлагат здравословни храни и бензиностанциите. Няма начин да не ги забележите. Всяка храна, която би трябвало да избягваме, обичайно е на нивото на очите, или поне толкова близо до нас, че да я вземем без колебание…

Ето още няколко вреди от соята, които би трябвало да ви накарат да се откажете от соевото мляко, ако го ползвате

1. Соята съдържа големи количества естествени токсини, които влияят на нивата на естроген. Пиенето само на две чаши соево мляко на ден може значително да промени хормоните в тялото на жената, и да предизвика нарушения в менструалния цикъл.

2. Соята съдържа хемаглутинин. Това е вещество, което насърчава съсирването. По този начин се причинява слепване на червените кръвни телца.

3. Около 99% от соята е генетично модифицирана.

4. Соята и соевите продукти съдържат високи нива на фитинова киселина, която инхибира усвояването на калций, магнезий, мед, желязо и цинк.

5. Соевите храни съдържат високи нива на алуминий, който е токсичен за организма. Това се отразява отрицателно на нервната система и бъбреците, и се свързва с болестта на Алцхаймер.

6. Соята съдържа токсичните изофлавони – генистеин и дайдзеин. Те могат да стимулират растежа на съществуващ рак на гърдата.

7. Соята съдържа растителни естрогени, наречени фитоестрогени, които нарушават функциите на ендокринната система и могат да доведат до безплодие и рак на гърдата при жените.

Източник: davidwolfe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *