Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕРОЛА / FERROLA

Съдържа феросулфат, фолиева киселина, аскорбинова киселина, царевично нишесте, малтодекстрин, натриев нишестен гликолат (тип А), калциев стеарат, лактоза монохидрат, целулоза, лаурилсулфат, силициев диоксид, захароза, талк, титанов диоксид, калциев карбонат, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол (4000, 6000), метакрилова киселина, натриев хидроксид, симетиконова емулсия, диетилфталат, пропиленгликол, оцветители

Предназначение

ФЕРОЛА е средство за лечение на анемия, причинена от дефицит на фолиева киселина и желязо едновременно. Продуктът е подходящ за профилактика на подобни състояния по време на бременност.

Как се приема

ферола
Фероглобин е друга възможност за преодоляване на дефицитите от желязо и фолиева киселина

Таблетките ФЕРОЛА се приемат по лекарска препоръка и в дози, определени от специалист. Ако няма специални препоръки, обичайната дневна доза е 3х1 или 3х2 таблетки. Продължителността на приема се определя на базата на контролни изследвания и налични данни за преодоляване на дефицитите.

Приемът на ФЕРОЛА по правило е преди хранене, с вода; таблетките се гълтат цели, без да се дъвчат или стриват. Ако пропуснете да вземете редовната доза, не я компенсирайте с удвояване при следващия прием.

При неволно предозиране или ако дете е погълнало висока доза от продукта, потърсете незабавно медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с ФЕРОЛА е възможно да се проявят някои странични лекарствени ефекти. Най-често коментираните засягат стомашно-чревния тракт. Не са изключени вътрешни кръвоизливи, както и гадене и повръщане, болки в стомаха и корема, киселини, оригване, диария или запек.

В по-редки случаи действието на продукта причинява разстройства на съня, депресия и тревожност, алергични реакции на кожата – различни обриви, сърбеж и зачервяване. Алергичните реакции могат да се усложнят и да провокират бронхоспазъм и анафилактичен шок.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЕРОЛА не се прилага при алергия към една или повече съставки на продукта.

Продуктът не е подходящ при анемия, причинена от дефицит на витамин В12, както и при заболявания на чревния тракт или вродени проблеми при съхранение на желязо.

Повишено внимание и индивидуална оценка на риска изискват случаите, при които пациентът е лекуван заради отравяне с тежки метали, приема различни продукти с желязо или му е преливана кръв.

ФЕРОЛА не се използва за лечение на деца под 12-годишна възраст.

Бременни и кърмачки приемат продукта според конкретните препоръки на личния си лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

За да се избегнат взаимните влияния върху лекарствения ефект на ФЕРОЛА и други медикаменти, продуктите не трябва да се приемат едновременно. Така например тетрациклиновите антибиотици се приемат два часа преди или три часа след ФЕРОЛА; хинолонови антибиотици и пенициламини – два часа преди или след; фосфати, оксалати, антиациди и калциеви продукти – един час преди или два часа след.

Ефектът на ФЕРОЛА се променя и при комбинации с някои храни. Ето защо се препоръчва медикаментът да се взема един час преди или два часа след меню с мляко и млечни продукти, храни с фибри, черен хляб, яйца, кафе и чай, зърнени закуски.

______

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 50 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *