Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВАМЛОКС / WAMLOX

Съдържа амлодипин, валсартан, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, кроскармелоза натрий, повидон К25, натриев лаурилсулфат, манитол, силициев диоксид, поливинилов алкохол, талк, оцветители

Предназначение

вамлоксВАМЛОКС съдейства за контрол над високото артериално налягане. Двете му активни съставки амлодипин и валсартан въздействат в синхрон. Амлодипинът не допуска свиване на кръвоносните съдове чрез блокиране на т.н. калциеви канали в стените на кръвоносните съдове. Валсартанът неутрализира активността на фактора ангиотензин II, който организмът произвежда в определени ситуации и чрез който също настъпва стесняване на кръвоносните съдове и повишаване на артериалното налягане.

Лекарственият продукт ВАМЛОКС се прилага при възрастни с високо кръвно налягане, при които терапията само с единия от двата продукта не дава резултат.

Как се приема

ВАМЛОКС се приема веднъж дневно, по едно и също време – с чаша вода и независимо от храненията. Дозата се определя индивидуално от лекуващия, който отчита комплекс от фактори: възраст, тежест на заболяването, наличие на други заболявания, повлияване и пр. Индивидуалната доза може да се коригира в зависимост от постигания ефект.

Определената от лекуващия дневна доза не може да се променя самоволно. Не бива да се компенсира пропуснат прием с двойна доза след това.

При неволно предозиране е необходима консултация с лекар, или при тревожни симптоми да се търси неотложна помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ВАМЛОКС може да причини алергични реакции с обриви, зачервяване и сърбеж, отоци по лицето, затруднено преглъщане, дихателни проблеми. Не е изключено рязко спадане на артериалното налягане със замайване и слабост.

Сред коментираните странични ефекти са още зачервено гърло и запушен нос – грипна симптоматика, слабост, отоци на крайниците, гадене и болки в корема, кашлица, диария или запек, болки и оточност на ставите, болки в гърба, мускулни спазми, еректилна дисфункция, тревожност, шум в ушите, отделяне на прекалено голямо количество урина, обилно изпотяване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВАМЛОКС не бива да се употребява при алергия към активните съставки или някое от помощните вещества.

Медикаментът не се прилага при сърдечна недостатъчност след инфаркт, кардиогенен шок или аортна стеноза.

Не се използва за пациенти с тежки заболявания на черния дроб и жлъчката, при висока кръвна захар или диабет от втори тип.

Този медикамент не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

ВАМЛОКС не се препоръчва за бременни или за майки, които кърмят.

Рискови групи пациенти, при които е необходима индивидуална оценка на риска, са тези с бъбречни заболявания и трансплантиран бъбрек, заболявания на надбъбречната жлеза, с налични отоци, приемащи други лекарства за контрол върху кръвното налягане.

Взаимодействие с други медикаменти

Този лекарствен продукт не се приема едновременно с продукти, съдържащи жълт кантарион. Опасно е да се взема в комбинация с грейпфрут – плод или сок.

Комбинирането с други лекарства може да промени очакваните ефекти, като ги усили или отслаби или като активира проявата на странични действия. Затова е необходима консултация с корекция на лечебните планове, ако пациентът трябва да взема и диуретици, калий-съдържащи продукти, литий, болкоуспокояващи, антиконвулсанти, нитроглицерин, лекарства при СПИН, бактериални и гъбични инфекции, за висок холестерол, за потискане ефекта на отхвърляне след трансплантация.

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за 30 таблетки от 10/160 мг, или 12 лв за 30 таблетки от 5/160 мг (амлодипин-валсартан)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *