Някои от нас често допускат тази грешка, и затова имат гъбички по скалпа

Гъбички по скалпа или иначе казано – пърхот. Откъде се появява? Коя е причината? Навярно са много, но днес ще ви припомним една конкретна

гъбички по скалпа

Гъбички по скалпа, главоболие, кожна инфекция – кое е общото между тях?

Връщате се късно вечер от работа, буквално заспивате под душа, а последното за което мислите, е да си подсушите косата. Обирате водата набързо и лягате с мокра коса. Случвало ви се е, нали? Да, на всеки се е случвало, в един или друг момент, поради една или друга причина.

Но, има хора, които го правят често. Това е една много голяма грешка. И трихолозите знаят защо /трихологията е наука, която се занимава с проблемите на кожата на главата/.

Ето какво може да ви причини честото лягане с мокра коса:

1. Главоболие

ПО време на фазата на бързия сън, или известна още като REM, телесната температура се повишава. Тялото се загрява, а мократа коса охлажда главата, което предизвиква главоболие. Това е гарантирано, ако заспите с кърпа на главата. А ако сте забравили прозореца отворен настиването е гарантирано.

2. Инфекция

Не е тайна, че по възглавницата има доста мръсотия и бактерии, защото тя абсорбира пот, мъртвите клетки на кожата и така нататък. Мократа коса навлажнява възглавницата, като по този начин създава идеални условия за развитието на различни инфекции, които ще продължат да живеят по кожата на главата, като ранички или под формата на алергия.

3. Суха и чуплива коса

Мократа коса се обърква по-лесно от сухта. Следва ресане, дърпане и скубане. Това ще направи косъма сух и чуплив. На сутринта ще ви е нужно много време, за да се справите с обърканата коса.

4. Гъбички по скалпа или пърхут

Ако имате предразположеност към пърхот, спането с мокра коса ще изостри проблема. В допълнение, ще има неприятно дразнене и сърбеж.

5. Безформена прическа

Искате ли да се събудите като този щраус в главата? Ами, легнете си с мокра коса. За да оправите стърчащата навсякъде коса ще е нужно да я измиете пак, а това не е много добре… нито за косъма, нито за скалпа на главата.

Не бъдете мързеливи! Изсушете косата преди лягане. Ако използвате сешоар правилно, това няма да повреди косата. При възможност, мийте главата по-рано, за да може косата да изсъхне естествено и да не ви връхлетят проблемите, които изброихме току що.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Някои от нас често допускат тази грешка, и затова имат гъбички по скалпа

  1. Азззз каза:

    При боядисаните коси няма пърхот. Това значи ли, че можем да ползваме боята за коса и за гъбичките по краката? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *