ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИРАНТИ стик за устни / VIRANTI cutaneous stick

Съдържа ацикловир, рициново масло, полусинтетични глицериди, карнаубски восък, пчелен восък, октилдодеканол, бял парафин, бутилхидрокситолуен (Е321), аромати

Предназначение

вирантиВИРАНТИ е медицински стик за терапия при лабиален херпес. В действието си продуктът разчита на активирусната съставка ацикловир. Третирането на проблемната зона по устните трябва да започне още при първите симптоми – сърбеж и “боцкане”, като по този начин може да се предотврати образуването на характерния болезнен обрив. При вече формирани мехурчета облекчава и подпомага по-бързото оздравяване.

Как се приема

ВИРАНТИ се набавя без рецепта, но е добре да бъдат следвани препоръки от лекар или фармацевт. При първите признаци на херпеса уязвимото място се намазва обилно; апликациите могат да са до пет на ден. Редовната терапия в продължение на 4-5 дни обикновено води до оздравяване. Ако болестните симптоми след този срок все още са налице, лечението може да продължи, но не повече от 10 дни общо.

Стикчето ВИРАНТИ е за индивидуална употреба; не го споделяйте с други хора. Ако независимо от точното изпълнение на указанията лечението е без успех или обривът се разрани, направете консултация с личния лекар.

Количеството на лечебния продукт в един стик е достатъчно за овладяването на една херпесна атака.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ВИРАНТИ може да е причина за преходни симптоми като сърбеж и парене. В някои случаи се развива изсушаване и излющване на кожата, възможни са обриви и уртикарии.

ВИРАНТИ провокира в редки случаи реакции на непоносимост, изразяващи се в оток на лицето, клепачите или/и устните. Ако споменатите симптоми са с нарастваща интензивност, прилагането на продукта се прекратява; потърсете консултация с медицинско лице!

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВИРАНТИ не бива да се употребява при алергичен тип реакции от рода на обриви с лющене на кожата, уртикарии, отоци по лицето.

Продуктът може да се използва само върху устните, но не и вътре в устната кухина – например при афти или язви по лигавицата. Не се прилага при генитални раздразнения. Да се пази от попадане в очите.

При отслабена имунна система прилагането се консултира с лекар.

Бременни и кърмачки биха могли да ползват продукта само след индивидуална оценка на възможния риск; консултацията с лекар е задължителна.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействиа на ВИРАНТИ, от които да са пострадали пациенти.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 3 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *