Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Холивудска маска за коса: как да имаме гъста и красива коса като на Ема Стоун

Не всички холивудски звезди предпочитат готовата козметика. Днес ви предлагаме домашна маска за коса, която ползва актрисата Ема Стоун

маска за коса

В интервю пред списание Vogue Ема Стоун сподели, че от години страда от алергия, която не ѝ позволява да ползва каквато и да е козметика. Затова, винаги когато има време, тя предпочита естествената грижа за своята красота.

Ема Стоун в La-La Land

Например, актрисата от La-la-Land не тръгва никъде без бурканче кокосово масло. Това е основното средство, което ползва, за да запази гъстотата на косата си, както и за да отстрани грима, който често ползва на снимачната площадка.

Днес ви предлагаме маската, която Ема Стоун ползва за здравето и красотата на своята коса. Не са нужни кой знае какви продукти. За сметка на това съставките са подбрани не толкова заради своята достъпност, колкото заради ползата, която имат.

Прекомерна загуба на коса може да сполети всеки, независимо от пол и възраст. Този проблем възниква поради различни причини: стрес по време на работа, неправилна грижа, хормонален дисбаланс.

Не е лошо да се приложи и малко вътрешна грижа за косата през този сезон. Консумацията на рибено масло и геритамин ще осигури всички необходими витамини и минерали за вашата коса.

Ето и рецептата:

  • 1 жълтък
    1 узрял банан
    1 супена лъжица мед
    1/2 чаша бира
    1-2 капки етерично масло от розмарин или лавандула

Как се прави:

1. В подходящ съд намачкайте бананана, добавете меда и разбъркайте. Добавете жълтъка, сипете бирата и отново разбъркайте.

2. Получената смес се нанася на влажна коса и скалп. Нежно масажирайте в продължение на 5 минути. Сложете шапка за бнаня, увийте главата с кърпа и оставете маската за 40-60 минути.

3. Измийте косата си както обикновено.

Какви са ползите от тази маска за коса?

Бананите са богат източник на калий и витамини A, C и E, от които се нуждаят отслабените космени фоликули. Яйцата са богати на витамини (A, D, E и витамини от B-групата). Те стимулирата растежа на косата, както и лецитин, който укрепва косъма и придава блясък на къдриците.

Бирата е изключително полезна за косата! Тя е богата на витамини от група В, които перфектно укрепват космените фоликули. Също така е опияняващо полезна за скалпа: облекчава сърбежа, дразненето, премахва пърхота, нормализира производството на мазнини.

Медът е част от почти всяка възстановителна маска за коса, защото е трудно да се намери друг продукт с такъв богат състав! Укрепва, омекотява, подхранва, овлажнява и ускорява растежа. Етеричните масла придават жизненост и приятен аромат на косата.

Източник: Vogue

Пауър Ню Хеър Лосион
Пауър Ню Хеър лосион против косопад

Изглед на опаковката на продукта Масло за косата против косопад
Масло за косата против косопад с екстракт от коприва, репей и витамини

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *