Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

След като прочетете това, никога няма да взимате телефона си в тоалетната!

Има хора, които не могат да разберат защо и в тоалетната трябва да се взима телефон, или таблет. На такива хора и един стар вестник им е достатъчен

тоалетната

Лошите навици се формират много по-бързо и по-лесно, отколкото полезните! „Ние сме това, което правим постоянно. Съвършенството, следователно, не е акт, а навик.“ Няма как да не се възхитим на мъдрите думи на Аристотел.

Навикът да ползвате телефона в тоалетната изисква цялото ви внимание. Ако често правите това, последствията могат да бъдат сериозни.

тоалетна

Хората прекарват два пъти повече време в тоалетната, ако вземат със себе си книга или вестник. Двойно повече е времето ако отидете до вецето с таблет или смартфон. Можем да приемем, че това не е ценна загуба на време от вашия живот. Но преди това трябва да предвидите последствията.

Не е проблем дори и това, че е абсолютно възможно да изпуснете телефона в тоалетната чиния.

Привидно безвредният навик не крие много рискове. Но доктор Лиза Аскерли не мисли така! Ако сте взели смартфона в тоалетната има голяма вероятност да се заразите с Е. коли или салмонела. Без значение колко внимателно си миете ръцете след онова, което сте свършили в тоалетната, заразата след време ще е налице.

Патогенните микроорганизми не попадат само върху кожата на ръцете! Те са свободни да живеят върху екрана на телефона – голямо топло място, където могат да се размножат за няколко дни. Говорите по телефона, притискате го към кожата. Задължително ползвате вашия смартфон дори и по време на хранене! И там вече гнездото от опасни микроби попада в храната, от там – в устата, а останалото е ясно…

Последиците от инфекция с вредните бактерии могат да бъдат много тежки

Гадене, повръщане, спазми, стомашно разстройство. Инфекцията, която предизвиква бактерията салмонела, може да доведе и до смърт.

Необходимо е да се спре използването на телефона в тоалетната, особено на обществени места, където тоалетната е посещавана от много хора! Момичетата трябва да престанат да си правят селфита в тоалетните на заведенията.

Също така, полезно е периодично да се почиства екрана на телефона с дезинфектанти: спирт или оцет, с мека кърпа, изработена от микрофибър. Има специални почистващи кърпички, с които също може да се снабдите.

Стойността на здравето не бива да се подценява. Не ползвайте смартфон в тоалетната. Не е фатално ако прекарате няколко минути сами с мислите си.

Споделете тази информация с вашите приятели в социалните мрежи, за да бъдат информирани и те.

Източник: newslab.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *