Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Едва ли предполагате колко полезни приложения има калиевия перманганат! Научете се да го ползвате правилно!

Разтвор на калиевия перманганат все още се използва успешно в ежедневието – и в бита, и като лекарство. Знаете ли как да използвате калиевия перманганат правилно?

калиевия перманганат

Кристалите на калиевия перманганат са били ползвани още от времето на бабите на нашите баби.

Наистина, калиевия перманганат е познат на всички още от детството, но сега сме забравили за него. Между другото, това е грешно, защото, ако се използва правилно, калиевия перманганат може да помогне за преодоляване на много ежедневни ситуации.

Разтвор на калиев перманганат

Терапевтичният ефект на разтвора на калиевия перманганат се ползва поради своите силни окислителни, дезинфектиращи и антимикробни свойства, които се основават на химични реакции.

Калиев перманганат се използва в традиционната и алтернативната медицина, козметиката, градинарството. Ако пътувате често извън града, сложете този полезен прах в багажа, за да може да се възползвате от неговите свойства при промиването на рани и пречистването на вода.

За изплакване и лечение на кожни лезии (рани, мехури, порязвания, язви), е важно да се приготви разтвор на калиев перманганат. За тази цел около 10 кристалчета напълно се разтварят в 1 литър вода. Концентрацията може да се коригира въз основа на цвета на разтвора: той трябва да бъде леко розов.

Не забравяйте, че колкото по-силен е разтвора, толкова по-възможно е той да предизвика изгаряния на лигавиците. Особено важно е да се уверите, че в разтвора няма нито един неразтворен кристал.

Как да използвате разтвора на калиевия перманганат?

1. Охлузвания, драскотини, ухапвания от насекоми, възпаление на кожата (варицела, акне), при първия признак на декубитални рани. Избършете кожата с памучен тампон, натопен в бледо розов разтвор на калиев перманганат.

2. За бързото лечение на херпес промийте засегнатия участък с разтвор на калиев перманганат с малко по-интензивен цвят на разтвора.

3. Големи рани не се третират с бледорозов разтвор на калиев перманганат. Третира се единствено кожата около засегнатия участък.

4. Когато краката се потят прекалено много и миришат неприятно се правят бани с калиев перманганат. След това се мажат със специални кремове. При мазоли на краката също се препоръчва използването на калиев перманганат.

5. При заболявания на червата, диария съмнение за отравяне леко розов разтвор на калиев перманганат (2 кристалчета на 200 мл вода) се приема през устата. Този разтвор помага за прочистване на червата и премаване на токсините.

6. Калиевият перманганат е необходим в градинарството, защото е ефективен в борбата с вредителите и болестите по растенията. В разтвор на 0,5% (0,5 г калиев перманганат на 100 мл вода) се накисват семена за профилактика на заболяванията. Също така се дезинфекцира и почвата, за да се защитят младите растения от патогени.

Индивидуална непоносимост или алергия може да бъде противопоказание за употребата на калиев перманганат. Преди да използвате калиев перманганат, по-добре се консултирайте с лекар.

Важно! Калиевият перманганат е несъвместим с едновременното използване на активен въглен и други лесно окисляващи се вещества. Дръжте кристалчетата калиев перманганат далеч от деца и лесно окисляващи се препарати, които при контакт с манганови кристали могат да се запалят.

Източник: polza-i-vred.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *