Причина за притеснение: какво трябва да направите ако имате кcaнтeлaзмa?

Ако забележите не особено приятни новообразувания по клепачите, наречени кcaнтeлaзмa, трябва да направите само едно-единствено нещо

кcaнтeлaзмa
Причина за притеснение: какво трябва да направите ако имате кcaнтeлaзмa?

Kcaнтeлaзмa не е козметичен дефект. Това е един много тревожен симптом.

Жълтеникавите израстъци върху клепачите на очите са повод са сериозно притеснение. Ако забележите тези плаки върху вашите клепачи, или върху клепачите на ваши близки, незабавно потърсете медицинска помощ. И не се ограничавайте само в това да бъдат премахнати. Попитайте какво трябва да направите, за да се излекувате и за да не се появяват никога повече.

Ксантелазма… На пръв поглед, това са едни безвредни подутини. Обикновено са бледи и не твърде забележими. Но дори и ако това е така, при всички положения трябва да се консултирате с лекар.

Появата на ксантелазма често е предупреждение за атеросклероза и сериозни сърдечни проблеми, като коронарна болест на сърцето. Диабет, хипертония, затлъстяване, заболявания на черния дроб – и това са чести спътници на ксантелазмата.

Основната причина за тези неприятни израстъци върху очите е нарушение на липидния метаболизъм в организма, причинен от нездравословен начин на хранене, с изобилие от животински мазнини в храната и повишени нива на кръвната захар.

Каквато и да ви казват, премахването ксантелазмата в никакъв случай не може да се направи самостоятелно. Не са ефективни и не бива да се ползват народни средства за защита! Единствено лекар може да назначи лечение и премахване. В повечето случаи се лекува заболяването причинител.

Сама по себе си мастната плака е неприятна на вид, но не е опасна. Тя алармира за сериозни смущения в организма, работещи против вашето здраве. Обърнете внимание на това. Ако вземете мерки навреме можете да предотвратите сериозни заболявания, като инсулт например.

Премахване на ксантелазма се прави с помощта на няколко метода

Kсантелазма се премахва хирургически и чрез електрокаутеризация или с лазер. Самата процедура не е толкова болезнена, колкото повечето хора си мислят. Най-важното нещо преди да премахнете ксантелазмата е да си направите пълна кръвна картина.

Балансираната диета е най-висшето добро за тялото! Дори и да премахнете ксантелазмата, трябва да помислите за това, че след време тя пак може да се появи, ако не се храните разумно.

Не бъдете мързеливи и не отлагайте преглед при лекар, ако забележите съмнителни образувания по клепачите.

Източник: krasotaimedicina.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.