Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

SOS! Опасни продукти: херинга, царевични пръчици и бонбони

Опасни продукти – това е любимата ни тема. Днес вие ще се срещнем със злодеите, които се намират по рафтовете на магазините в изобилие

опасни продукти

Опасни продукти има във всеки магазин и всяка кухня.

Уви, отминаха дните, когато „вкусно“ автоматично означаваше „полезно“.

Всички знаем, че някои опасни продукти са чиста фалшификация. Те са пълни с изкуствени аромати и много празни калории, а понякога и вредни канцерогени.

Разбира се, за качеството на продуктите трябва да отговарят определени органи. Но и те правят грешки, или просто си затварят очите, защото служителите в проверяващите органи са корумпирани. Понякога тези грешки и пропуски са непростими! Днес редовната употреба на някои храни може да предизвика хронични болести и патологии.

Нека разберем, кои опасни продукти днес попаднаха в нашата мишена.

Опасни продукти – замислете се преди да ги купите и консумирате

Бонбони

Повечето бонбони, които се произвеждат днес, са една цяла Менделеева таблица! Намокрете един бонбон и го оставете върху парче плат. След няколко часа ще видите, че има нещо странно. Днешните бонбони имат разяждащи свойства. Дори не искаме да си представяме какво се случва в стомаха, след като попадне там… А толкова ги обичахме като деца…

Херинга /риба/ в пластмасови кутии

Херингата трябва да се съхранява в мазнина. В никакъв случай не и в оцет: иначе парчетата риба се развалят. Ако херинга е в пластмасови опаковки, без мазнина, това означава, че е добавен метенамин.

Метенаминът е силен консервант, който работи като непрекъснато освобождава отрова в храната. Един от продуктите, получени в процеса на разлагане на хексамин – формалдехид, убива микробите. Той запазва рибата да не се развали! Формалдехидът се отразява зле на сърцето, нервната система, черния дроб, бъбреците, очите.

Червен хайвер

С червения хайвер, който се продава в магазините положението е същото, като с херингата. Хайверът не издържа на топлина, и за да се спаси съдържанието, при пакетирането се добавят хексаминови консерванти. Формалдехидът, който се съдържа в консервите с хайвер може да бъде причина за тежки алергични реакции и дори рак.

Царевични пръчици

Една добра новина – царевичните пръчици вече не се срещат толкова често в търговската мрежа, колкото преди. Но, все пак ги има по магазините.

Царевичните пръчици са любими на децата. Вредата от тези продукти е огромна и няма съмнение. Захар в царевичните пръчици, и подобните на тях продукти, няма! Тя изгаря при температура от 140 градуса, затова се заменя с цикламат. Цикламатът трябва да придаде вкус на продукта.

Цикламат – много опасен подсладител. Получава се чрез екстракция от cyclohexylamine и sulfamic киселина. Този продукт е 30-50 пъти по-сладък от захарта. Известен със своите канцерогенни свойства, цикламатът, може да доведе до необратими изменения в организма и появата на рак, особено рак на пикочния мехур.

Плодове и зеленчуци

Тук не можем да бъдем конкретни. Съмнителни са всички плодове и зеленчуци, които са извън сезона. Както и онези, които не са много характерни за нашите географски ширини.

Онова, което може да се направи е да се махне кората на плодовете и зеленчуците, които сте закупили. Има твърде много бактерии върху кората на доматите, които се продават през декември, твърде много химикали, които са помогнали за растежа и узряването.

Затова мийте дори и портокалите и лимоните. Хубаво ги измивайте, с топла вода и четка.

Да, това са любими и в същото време опасни продукти. Затова е по-добре да не рискуваме, и по възможност да не ги купуваме прекалено често.

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *