ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РЕФАЛГИН / REFALGIN

Съдържа алгинова киселина, натриев алгинат, натриев бикарбонат, калциев карбонат, малтодекстрин, натриев хлорид, микрокристална целулоза, силициев двуокис, симетикон, хидрогенирани растителни мазнини, магнезиев стеарат, вода, хидроксипропилцелулоза (покритие)

Предназначение

РЕФАЛГИН е продукт с приложение при гастроезофагеален рефлукс. Помага при състояния със стомашни киселини, дискомфорт и болки в хранопровода поради връщане на стомашно съдържимо, лошо храносмилане, кашлица, назофарингеални възпаления поради рефлукс и др. Таблетките РЕФАЛГИН могат да се вземат превантивно – като профилактика при продължителен прием на нестероидни противовъзпалителни. Така биха се предотвратили различни гастропатии в перспектива, но също така могат да се избегнат краткосрочни критични състояния поради болест, хранене и пр.

Действието на продукта е механично: той съдържа алгинат от водорасли, който при контакт със стомашните киселини образува специфичен гел. Въпросният гел се разполага на повърхността на стомашното съдържимо и по този начин възпира връщането на съдържимото към хранопровода. Същевременно алгинатният гел образува филм върху стомашната лигавица и я предпазва от агресивни въздействия. Така могат да се предотвратяват

Как се приема

РЕФАЛГИН за предпазване от ефектите на рефлукс се приема непосредствено след хранене: 1-2 таблетки с малко вода. Като профилактично средство при лечение с нестероидни противовъзпалителни се взема два часа преди или след другите медикаменти.

Продуктът може да се приема продължително.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на РЕФАЛГИН се понася добре и не са известни странични ефекти с негативно въздействие върху пациентите. Ако приемът причинява необичайни симптоми, направете консултация с медик. Възможно е някои от съставките да провокират реакции на свръхчувствителност.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не бива да се приема при алергия към някоя от съставките.

Бременни и кърмачки задължително се консултират с лекар, преди да предприемат терапия с този продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на други медикаменти с РЕФАЛГИН може да промени терапевтичните им ефекти. По тази причина се препоръчва пауза от поне два часа между приема им и този на алгинатния продукт.

________

Усреднена цена в аптеките – 19 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *