Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Кацаров: Капсулната камера е най-модерният метод за откриване болести на стомашно-чревния тракт

Язва – признаци, причини за появата и начини на лечение. Гастрит – признаци,  причини за неговата поява и начини на лечение. Смяната на сезоните влияят върху състоянието на стомашно-чревния тракт, при язва и гастрит. Капсулната камера е свръх революционен метод за диагностициране състоянието на стомашно-чревния тракт – стомах, тънки черва, дебело черво. Възможности на капсулната камера – в рамките на 24 часа прави повече от 60 000 заснемания на стомаха, тънките черва и дебелото черво. Методът вече се прилага във ВМА – София.

В предаването „Пулс“  на Канал 3 гостува проф. д-р Крум Кацаров – началник на Клиниката по гастроентерология и хепатология във ВМА. Проф. Кацаров обяснява какво представлява революционно новият метод за диагностика на стомашно-чревния тракт.

капсулната камера
Проф. Кацаров обяснява за предимствата на капсула камера

Проф. Кацаров обяснява, че установяването на язва и на гастрит става след медицински преглед. Болката е признак, че има проблем, но само по болката не може да се каже дали пациентът има язва или гастрит. Има сведения, че язвата боли по-силно през втората половина от нощта, за разлика от останалата част на денонощието. Язвата боли по време на хранене или след ядене.

Много хора у нас все още пият сода, когато имат тежест в стомаха и наистина тя не е вредна, казва проф. Кацаров. Ако след содата болката или дискомфортът изчезнат, това е добре. Ако болката не отшуми, значи има по-сериозен проблем и трябва да се търси консултация със специалист.

Смяната на сезоните оказва влияние върху здравословното състояние на стомашно-чревния тракт.  Причината не е свързана само със студа и горещината, но и с начина на хранене, обяснява проф. Кацаров. През лятото и началото на есента  се храним с пресни плодове и зеленчуци, с леки храни, пием много течности, защото е горещо. През късната есен и зимата се храним с тежки и мазни храни, с много месни ястия и туршии. През пролетта отново започваме да приемаме много повече пресни салати, зеленчуци и плодове. Преминаването от един хранителен режим към друг засилва болката, както и симптомите на язва и на гастрит.

Капсулната камера е свръх модерен метод за диагностициране състоянието на стомашно-чревния тракт. Този метод вече се прилага и във ВМА, с гордост споделя проф. Ковачев. Високоскоростната и високочестотна камера е монтирана в капсула, която прилича на хапче. Тази капсулна камера се поема от пациента и докато се движи през стомашно-чревния тракт прави снимки с резолюция 0,4 мм. В рамките на 24 часа тя заснема около 60 000 кадъра.

Лекарите събират изображенията и могат да направят правилен анализ за състоянието на стомаха, тънките черва и дебелото черво на пациентите. Има 3 вида капсули за хранопровод-стомах, 1 за тънките черва и 1 вид за дебелото черво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *