Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои групи от хора са предразположени към инсулт

Конфликтните хора, които много трудно общуват с околните, сериозно рискуват да получат инсулт или друга сърдечносъдова болест. До този извод стигнали специалисти от Националния институт по проблемите със стареенето в щата Мериленд.

Специалистите от института основават своите изводи на резултати от изследване на повече от пет хиляди жители на италианския

остров Сардиния. Станало ясно, че конфликтните хора имали много по-удебелена обвивка на сънната артерия.

Тези изводи не се променили дори и след като тези хора се опитали да нормализират нивото на холестерол, да намалят пушенето и другите рискови фактори.

Известно е, че зависимостта между дебелината на стените на сънната артерия зависи от характера на човека. Освен това при жените те били по-дебели, отколкото при мъжете.

Независими експерти смятат, че резултатите от тези изследвания хвърлят светлина на още слабо изученото влияние на психологичните особености на човека върху развитието на сърдечносъдовите заболявания.

„Както показват резултатите, психологичните и социалните особености на човека не по-малко от физиологичните влияят на риска от възникване на сърдечни болести и други проблеми със здравето“, заявява доктор Редфорд Уилямс от Университета в Северна Каролина. По негово мнение, лошият характер трябва да се приравни към такива чисто „физически“ рискови фактори като пушенето, хипертонията и Високото ниво на холестерол а. Може би такива хора трябва да преминат курсове по контрол на гнева.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *