Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обезболяващите лекарства могат да предизвикат инсулт?

Учените установили, че същест­вува взаимозависимост между приема на обезболяващи препарати и инсулта. Изследователи открили, че сред почти 38 хиляди жители на Тайван, прекарали инсулт, повечето от тях са приемали нестероидни противовъзпалителни препарати. Заинтересувани от този факт, учените организирали мащабно изследване. То установило, че дейст­вително съществува риск от инсулт за приемащите такива лекарства. И този риск е много голям.

Други изследователи по-рано вече са публикували свои изследвания за това, че някои обезболяващи лекар­ства, ако се приемат често, се отра­зяват отрицателно на здравето. Те повишават риска от инфаркт и други сърдечносъдови заболявания. Сега вече специалистите са почти сигурни, че в този случай някои обезболяващи пови­шават и риска от инсулт.

Те нямат намерение да ни откажат изцяло от приема на обезболяващи препарати. Защото болката също е вредна за здравето. Тя не може и не трябва да се търпи.

Приемайте обезболяващите само по предписание на личния лекар, на лекуващия лекар. Медиците са длъжни да знаят за всякакви неблагоприятни симптоми и отклонения в здравослов­ното състояние.

За облекчаване на болката можете да опитате и алтернативни средства – релаксация, ароматерапия и други безобидни, но ефикасни процедури.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *