Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да си направите мехлем при артритни болки

Направете си мехлем при артритни болки, смесвайки чудодейните етерични масла, известни с множеството си ползи при различни здравословни проблеми.

Този мехлем при артритни болки с етерични масла от тамян, джинджифил и смирна. При приготвянето на домашни мехлеми е необходимо винаги да има по-твърдо масло, в този случай използвайте кокосово.

артритни болки

Ето какви са ползите от етеричните масла, използвани в този мехлем при артритни болки:

Тамян

Етеричното масло от тамян подобрява кръвообръщението и намалява болката в ставите и муслуките, които са най-честият проблем при артрит. Етерично масло от тамян може да се използва дори и при нарушение в храносмилането или при астма.

Джинджифил

Етеричносто масло от джинджифил съдържа около 90 процента сескитерпени, които са защитни средства с антибактериални и противовъзпалителни свойства. Биоактивните съставки на джинджифила и най-вече джинджеролът са високо оценени след множество клинични изследвания.

Зингибаинът, съдържащ се в етеричното масло от джинджифил, определя неговите противовъзпалителни свойства. Домашничят мехлем при артритни болки, съдържащ джинджифил ще облекчии мускулните схващания, мигрената и всички неразположения, свързани със състоянието.

Смирна

Етеричното масло от смирна съдържа сескитерпени, както и други активни съединения, наречени терпеноиди, които имат мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Мехлем при артритни болки с тамян, джинджифил и смирна – начин на приготвяне

Общо време за приготвяне: 5 минути

Необходими продукти:

20-30 капки натурално етерично масло от тамян

10 капки натурално етерично масло от джинджифил

20-30 капки етерично масло от смирна

120 гр нерафинирано кокосово масло

Начин на приготвяне и употреба:

Смесете всички съставки в купа до получаване на еднородна смес. Поставете в стъклен буркан с капак, за да съхраните за по-дълго време.

Използвайте мехлема два пъти дневно, масажирайки директно върху засегнатите от болката зони. продължителна употреба.

Има и още няколко етерични масла, които можете да добавите или да замените текущите в този мехлем при артритни болки. Етеричните масла са най-чистите есенции на билките. Не предизвикват нежелани странични ефекти, а правилното им използване носи бързо и ефективно облекчение.

Етерично масло от лавандула

Добавянето на 3 до 5 капки от това благоуханно масло във вашия мехлем при артритни болки ще донесе моментално облекчене. Етеричното масло от лавандула намалява възпалението и повишава кръвообръщението. Никога не използвайте маслото самостоятелно, защото може да причини раздразнение на кожата.

Етерично масло от мента

Ментата има отлични противовъзпалителни свойства, както и леко упояващ ефект. Добавянето на 5-10 капки ментово масло във вашия мехлем при артритни болки, ще помогне да се справите с болката и подуването.

Етерично масло от лют червен пипер

Етеричното масло от лютия червен пипер масло има отлични аналгетични свойства, но трябва да се използват многократно в продължение на няколко дни, за да се усети ефектът му. Капсаицинът е основната активна съставка, която контролира възпалението.

Добавете няколко капки етерично масло от лют червен пипер към вашия мехлем при артритни болки и използвайте, както обикновено.

!!! Използвайте етеричното масло от лют червен пипер с повишено внимание, защото може да доведе до раздразнение на кожата. Ако усетите някакъв дискомфорт, прекратете употребата му незабавно и се консултирайте с лекар.

Източници: https://draxe.com/

http://www.naturallivingideas.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *