Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко банана трябва да изядете, за да умрете? Шокиращи цифри!

Полезен или вреден е банана, който купувате от пазара или големия супермаркет? Може ли нещо толкова вкусно и популярно да ни убие?

банана

Бананът е много полезен плод. Обичат го и деца, и възрастни. Но има и много хора, които се опитват да елиминират тези плодове от диетата си. Днес може да чуете много и различна информация за опасностите от бананите, заради тяхното съдържание на калории и токсичност. Освен това, бананите имат отрицателно въздействие върху мъжката потентност. Обзалагам се, че не сте чували този мит! Но най-необичайното твърдение е, че бананите могат да доведат до смърт. Това не е шега, а учените са решили да открият каква е истината по този въпрос!

Предполага се, че заглавието вече ви е заинтересувало и вие нямате търпение да разберете колко банана трябва да изядете, за да умрете. В тази насока са следващите няколко абзаца, който е добре да прочетете. Заради вас самите, както и заради вашето здраве, е най-добре да не се доверявате на митове и полуистини.

Могат ли наистина бананите да убиват? И колко точно банана трябва да изядем, за да умрем? Каква е истината?

Истината е, че бананите съдържат голямо количество калий, който във високи дози може да доведе до смърт.

В действителност, калият е полезен за човешкото тяло. Той гарантира нормалното функциониране на сърцето, бъбреците и нервната система. Един банан съдържа около 400 мг калий. Дневната ставка на калия е 4800 мг. Това са около 12 банана. Колко от вас могат да изядат 12 банана наведнъж – един след друг?

Бананите не са смъртоносна заплаха. Малко вероятно е, че някой ще бъде в състояние да изяде наведнъж 400 банана. Горе-долу това е цифрата, която гарантира смъртоносна доза на калия.

За съжаление, не е само този мит, който често ни кара да се откажем от вкусните банани.

Има един друг мит, който разказва за изтичането на радиация от бананите, поради наличието на един изотоп, наречен калий-40. Не, не, радиоактивните банани, които всеки ден ядете, не са брани край Чернобил. Това е естествена радиация. Всъщност, много ежедневни продукти са източник на естествена радиация.

Тези изотопи напълно се елиминират от организма по време на метаболизма. Така че не се страхувайте. Радиацията в бананите може да ви накара да светите само ако успеете да изядете 10 милиона банана наведнъж.

Преди време в списание New Scientist беше публикувана статия на американският учен Рик Голдсмит, чиито интерес е т.н. здравословно хранене и здравословни продукти. Според доктор Голдсмит няма крайно вредни и крайно полезни продукти. организмът на всеки човек е като пръстов отпечатък – почти уникален. Ето защо е добре да следваме нашите собствени потребности. Нашето тяло може да ни подскаже дали е добре да изядем два банана един след друг, а не твърдението на модните диетолози, че повече от два банан са вредни за фигурата.

Следователно – яжте колкото искате банани! Учените, а не телевизионните диетолози са доказали, че те са идеална закуска за всеки, който иска да бъде здрав и да се наслаждава на живота.

Източник: bezdietu.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *