ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кисти на яйчниците: лечение с народни средства, билки и компреси

Лечение на кисти на яйчниците с билки е ефективно ако те съдържат фитоестрогени

кисти на яйчниците

При лечение на кисти на яйчниците с билки предварително искаме да предупредим читателите, че използването на билки за лечение на кисти на яйчниците допринася не само за стопяването на кистите, но също така провокира и техния растеж. Поради това трябва внимателно да се анализира състоянието на болестта, преди да се започне билкова терапия.

Преди да започнете лечение с народни средства , трябва да направите списък от необходимите треви, както и предварително да се консултирате с лекар.

Лечението на кисти на яйчнниците без операция включва използването консервативни средства, сред които важна роля играят билките. Народната медицина разполага с богат арсенал от рецепти. Ако правилно се използват природните дарове, може да се премахне патологията от яйчниците за 2-3 месеца. Операция се прави само в краен случай.

Повечето кисти изчезнат сами. В такава ситуация не е ефективно да се използват фармацевтични продукти, поради изразените странични ефекти. Билките не вредят на вътрешните органи. Ето защо тяхното използване в патологията на яйчниците е оправдано.

Принципи на лечение на кисти, без хирургическа намеса

Болка в областта на корема може да се успокои с бутилка с гореща вода. Сложете я внимателно на долната част на корема.

Наблюдавайте за редовността на изхождането и изпразването на пикочния мехур непосредствено след тази процедура. Това ще помогне за предотвратяване стагнацията на малкия таз.

За релаксация на гладката мускулатура се пие редовно чай от лайка, малина – листа и плодове, мента и боровинки – листа и плодове. Тук става въпрос за редовен прием, а не за няколко последователни приема.

Народни средства за лечение на заболяване на яйчниците

Ето и час от традиционните рецепти, които се използват, за да се отървете от заболяване на яйчниците:

Парче лук, марля и мед. От тези три компонента трябва да оформите нещо като тампон, за да го пъхнете във влагалището. Парчето лук предварително се накисва с мед за една нощ и след това се увива с марля. Ако повторите процедурата 10 дни, може да разчитате, че ще се отървете от кистите.

Лечение кисти на яйчниците с тинктура от божур: разтварят се 30-40 капки тинктура от божур в 1 лъжица вода. Пийте лекарството 3 пъти на ден в продължение на 4 седмици. За да се подобри ефективността трябва да го вземате винаги по едно и също време.

Черупки от орехи помагат при лечение на кисти, ако се взимат в продължение на 1 месец. Измийте 14 ореха и ги освободете от вътрешността. Счукайте и ги залейте с ½ литър водка. Настояват се в продължение на седмица и се приема по 1 чаена лъжица всеки ден преди хранене /може на обед/ в продължение на месец.

Източник: vnormu.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *