Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 упражнения от от Джилиан Майкълс при хронични заболявания на шийните прешлени

Джилиан Майкълс е световноизвестен фитнес инструктор и личен треньор на много звезди, сред които Марая кери и кристина Агилера

 Джилиан Майкълс

Джилиан Майкълс е полезна, когато звездите имат излишни килограми и трябва да влязат във форма. Но, всъщност, съветите на Джилиан Майкълс, относно здравето и радостта от движението, са много по-полезни от програмите ѝ за засилване на позаспалия метаболизъм. Холивудската треньорка предлага много тренировъчни и оздравителни програми, свързани със здравето и мобилността на опорно-двигателния апарат.

Днес ви предлагаме 4 упражнения на Джилиан Майкълс, подходящи при
хронични заболявания на шийните прешлени

Неволеви мускулни контракции могат да се появят във всяка част на тялото, като се започне от крайниците и се завърши с гръбначната мускулатура. Когато са факт тези контракции, човек се сблъсква с много неприятно чувство.

Това са особено болезнени спазми, които се случват в мускулите на шията. В края на краищата, тези мускули са отговорни за нашето дишане, преглъщане и реч. Честите спазми на мускулите на шията могат да нарушат кръвоснабдяването, да причинят аноксия, оток, както и чести мигрени.

За да се излекува това заболяване, трябва да разберат причините за възникването му. Ако е причинено от продължително пребиваване в седнало положение, могат да помогнат тези прости упражнения за шийните прешлени.

Упражненията на Джилиан Майкълс за отблокиране на шийните прешлени

Упражнение номер 1

Всички упражнения се извършват в седнало положение. Завъртете главата надясно до краен предел, а след това наляво. Опитайте се, докато завъртате главата, да докоснете рамото, без да го повдигате. Направете най-малко 10 повторения на упражнението.

Упражнение номер 2

Седнало положение, с ръце покрай тялото. Наведете главата надолу. Опитайте се да достигнете с брадичката до вдлъбнатината на гърдите. Направете най-малко 10 повторения на това упражнение.

Упражнение номер 3

Седнете удобно и сложете ръка на челото. Наклонете главата напред, докато натискане челото с ръка, сякаш искате да предотвратите това движение. Повторете упражнението най-малко 10 пъти.

Упражнение номер 4

Седнете на стол, вдишайте и издишайте. Лявата ръка е върху лявото рамо, а дясната е върху лявото слепоочие, така както е показано на снимката. Главата е наклонена на дясно. С дясната ръка натиснете леко главата, сякаш да възпрепятствате движението. След това сменете ръцете, като главата е наклонена към лявата страна. Направете най-малко по 5 повторения на упражнението.

Трябва да се отбележи, че тази тренировъчна програма дава много ефективни резултати при хронични заболявания на шийните прешлени. Ако изпитвате силна болка, незабавно се консултирайте с лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *