ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да „излъжете“ организма си и да избегнете преяждането? /ВИДЕО/

Ето как да излъжете организма на отрупаната с вкуснотии маса, без да го подлагате на стрес по време на празниците.

Зехтин

Рецептата е проста и лесна за изпълнение. Малко неприятна, но наистина помага. Преди да посегнете към питиетата, подгответе стомаха с една супена лъжица зехтин, която глътнете на гладно. Същата работа върши и маслото.

Внимавайте със салатата!

Кореноплодните зеленчуци са добро решение за зимните месеци. Независимо дали са мариновани, варени, сурови или с някакъв сос. Домати, краставици и марули хапвайте, когато им е сезона, а не през зимата.

Проблемът е, че в повечето случаи несезонните зеленчуци се отглеждат в парници или се внасят от по-топли места. И в двата случая обаче е използвана химия, за да бъдат във вид, какъвто имат през август например. Затова си спестете шопската салата.

преяждането
Как да избегнем преяждането?

Без свинско

Вместо на традиционните тежки свински мръвки, заложете на по-лекото месо от птици. Пуйката е добър вариант, тъй като съдържа най-малко мазнини.

Намалете майонезата

Ако толкова много държите да направите салата с майонезен сос, задължително добавете кисело мляко в съотношение 1:1.

Залък хляб

Но не от време на време, а на всяко отливане от чашата. Това е руски трик. Хлябът няма да ви спаси от напиване, ако прекалите с чашките, но ще предпази организма ви от вредните вещества в алкохола, тъй като има способността да ги абсорбира.

Не на диетите!

Преди празник забравете за строгите диети. По-краткото или по-продължително гладуване или ограничаване на продукти, може да ви изиграе лоша шега. От една страна апетитните ястия ще ви накарат да се нахвърлите върху тях с вълчи глад и да погълнете по-голямо количество, от друга – на празен стомах питиетата „хващат“ по-бързо и лесно.

Без пържено

Не е задължително да поднасяте всичко с пържени картофки. Има толкова много варианти за гарнитура.

Сега е моментът да експериментирате с нещо непознато. А и задушените или сварени зеленчуци няма да натежат на стомаха ви или да развалят формата ви, за разлика от картофките, пише „Журнал“. Ето няколко здравословни и вкусни идеи: брюкселско зеле (стимулира имунната система и съдържа фолиева киселина), моркови (богати са на бета-каротин) или най-обикновено бяло зеле (съдържа вит. С, желязо, антиоксиданти и цистеин, който изчиства тялото от токсини). Може и кисело.

Червено вино

Ако имате възможност за избор, заложете на червеното вино. Първо, то помага за храносмилането, и второ, полезните му качества са достатъчно, за да не изпитвате угризения, ако случайно изпиете чашка-две повече от необходимото. А и имате перфектното оправдание за избора – нали всички казват, че червеното вино подмладява.

Сос от боровинки

Освен че придава пикантен вкус на месото, той е и много полезен. Боровинковият сос е едно от най-добрите средства при цистит или проблеми с бъбреците и отделителната система.

Чаша вода

Задължително добавете обикновена чешмяна вода към напитката. Редувайте алкохола с водата и така ще пиете по-малко, а и ще разредите концентрата.

Само едно питие

От вид! Ако започнете с водка, карайте на нея до края, а не преминавайте последователно през цялата палитра напитки, които домакинът или заведението предлагат.

Орехи вместо фъстъци

Ядките често присъстват на масата по време на празници. Ако обаче сте у дома, най-добре подгответе орехи – сурови или печени, а не фъстъци. Орехите понижават нивото на холестерола.

Сладки от канела

Ето ви няколко основателни причини да хапнете малко повече сладки. Но не какви да е. Бисквитките със стафиди са богати на калий, а канеленият сладкиш подобрява храносмилането и успокоява стомаха.

Внимавайте с калориите!

Британски учени изчислиха, че на празник хората поглъщат с около 3000 калории над допустимото. Здравословният таван за преяждане според тях трябва да е максимум 500 калории над нормата. Рискът от подобно „разпъване“ на стомаха е сериозен, тъй като в рамките на два часа след хапването има реална опасност от инфаркт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *