Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте какви са първите признаци на бронхита + важен съвет

Бронхитът е възпаление на бронхите, което започва като инфекция на горните дихателни пътища и постепенно се спуска надолу.

Кашлицата обикновено е признак на обострен бронхит. Заболяването може да се предизвика и от постоянно вдишване на токсични вещества или хронично възпаление на горните дихателни пътища като ринит, фарингит.

Доказано е, че вероятността да развиете хроничен бронхит се увеличава, ако имате близки роднини, които страдат от това заболяване.

Опознайте „врага“

Обикновено бронхитът започва с леко повишена температура – до 38 градуса, но понякога достига и 40, кашлица, загуба на апетит, обща слабост.

В началото кашлицата е суха, без отделяне на храчки, после постепенно започва да се изхвърля слуз – прозрачна, сивкава, жълтеникава или зеленикава.

При влошаване на състоянието може да се появи и кръв в храчките. За обострения бронхит са характерни лесна уморяемост, обща отпадналост, силно главоболие и раздираща кашлица, причиняваща дори повръщане.

бронхита
В повечето случаи бронхитът започва с леко повишена температура

Не потискайте кашлицата!

Тя всъщност е защитна реакция на организма, целта е по-бързо да се изхвърля секретът от дихателните пътища и да се облекчи дишането.

Заедно със слузта се „евакуират“ и болестотворните микроорганизми, причиняващи възпалението, пише „Журнал“. Поради това не бива да приемате лекарства, които да потискат кашлицата, а точно обратното.

Лекарят назначава подходящото средство конкретно за всеки пациент с бронхит. Това може да е облекчаващо и втечняващо слузта лекарство (муколитик), бронхоразширяващ медикамент, който също подпомага прочистването на дихателните пътища.

При силна и суха кашлица, както и при много затруднено дишане, се препоръчват успокоителни и отхрачващи препарати.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *