Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Углешова разкрива за силата физикалната терапията

Физикална терапия – същност и необходимост. Заболявания, които изискват прилагането на физикална терапия. Физикалната терапия използва естествени  фактори и физически агенти. Естествените фактори са слънце, море, лечебна кал, масажи, движение. Физикалната терапия работи с инфра червени лъчи, електрически ток, магнитното поле. Въздействие на физикалната терапия върху организма – подобрява  кръвотока, подобрява  лимфопотока, намалява млечната киселина, която се отлага в мускулите, активира  биохимични процеси в организма, активира имуноглобулините. Така се повишава имунната защита. Физикалната терапия се прилага като профилактика, за лечение и като съпътстваща оздравителна терапия. Физикалната терапия е свързана с използването на апаратура, която произвежда електрически ток, електромагнитни полета, лъчение и механични вълни.

Д-р Диана Углешова гостува в предаването „Здраве“ на Haskovo.NET (ТВ „Хасково). Д-р Углешова разяснява необходимостта от физикална терапия като профилактика и лечение на редица заболявания.

физикална терапия
Д-р Углешова обяснява защо физикалната терапия е толкова важна за пациентите

Физикална терапия или наречена още физиотерапия е комплекс от средства, насочени към профилактиката и лечението на различни заболявания с помощта на естествени  фактори и физически агенти. Естествените фактори са слънце, море, лечебна кал, масажи, движение. Физическите агенти са електрически ток, ултразвук, лазерни лъчи, магнитно поле и други.

Лечебната сила на физикалната  терапията е голяма. С помощта на инфрачервени лъчи се въздейства върху опорно-двигателния апарат и при възпалителни заболявания. Лечебният ток действа положително върху човешкия организъм, когато е в определени честоти. Той има безвредно лечебно действие.

Магнитотерапията използва магнитното поле, за да доведе до подобряване здравето на пациентите или до тяхното оздравяване. Магнитното поле работи с определени импулси и периоди. Подобрява се кръвотока на мястото на болния орган, крайник или система. Когато се подобри кръвотокът, токсичните продукти в тялото се изчистват от организма. По същия начин се прочистват и възпалителните процеси, подобрява се и лимфопотока. Намалява се млечната киселина, която се отлага в мускулите. Активират се биохимични процеси в организма, активиране и на имуноглобулините. Така се повишава имунната защита.

При подобряване на кръвотока в периферията, кръвотокът във вътрешните органи също се подобрява. Миокардът се насища с кислород. Сърцето започва да работи по-усилено. Мозъкът подобрява своето кръвообръщение.

Лечението във физикалната терапия е свързано с използването на апаратура. Благодарение на тази апаратура се произвежда електрически ток, електромагнитни полета, лъчение и механични вълни.

Физикалната терапия помага в различните дялове на медицината. Например в УНГ за лечение на възпалителни процеси в есенно-зимния период – отити, бронхити, синузити,  астма, както и при алергични заболявания. Под формата на профилактика може да се прави два пъти в годината при пациентите с хронифицирани състояния, като им осигурява положително въздействие, коментира д-р  Углешова. Не са малко случаите, при които физикалната терапия се провежда като съпътстващо лечение на основното.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *