БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Никога повече паяци в къщата! Този трик е прекалено прост, за да не го знаете!

Ухапаното от паяци е болезнено, зачервено и подуто – може ли това да бъде причина за безпокойство, и какво трябва да направите?

паяци

Ако имате паяци у дома, няма начин да не се стигне до ухапване. Не винаги ухапаното от паяк е безобидно. Случва се мястото, където паяка е атакувал с дни да остане подуто, да боли или да се разрани.

В тази статия ще поговорим за две неща – какво да правим ако ни ухапе паяк, как да третираме ухапаното. И не на последно място – как да изгоните паяците от дома.

И така, ухапването е факт – какво трябва да се направи?

uhapano

Първо – изплакнете и почистете. След това сложете лед на мястото, където е подуто и зачервено. След това намажете с антибиотичен мехлем или пудра /Топоцин/. Тук, разбира се, става дума за ухапване от домашни паяци и тези, които се срещат в горите и полетата. Отровните паяци са рядкост из тези географски ширини.

pochistvane

И все пак, ако чувствате, че ви тресе и имате температура, отидете на лекар задължително.

За да не се стига до ухапване от паяци е добре да знаем как да се отървем от тях.

Повечето паяци живеят на открито, но има и такива, които обичат да споделят подслона си с хората.

Най-често в апартаментите и къщите може да се случи ухапване от дългокраките паяци от вида pholcidae, като тези насекоми може да се срещнат и по-различно оцветени, например черно и сиво.

Повечето домашни паяци не причиняват вреда. Даже напротив – полезни са. Те хващат и унищожават по-малки буболечки и мухи. Но, ако се случи дългокраките паяци да облазят малко дете, то по нежната детска кожа остава обрив или зачервяване.

menta

Как да се отървем от домашните паяци

Ако в къщата има много паяци, това означава, че те имат постоянен източник на храна. Ето защо, за да се спасите от паяците, трябва да изчистите от дома си наличието на други буболечки.

За да изгоните членестоногите и тяхната плячка, не е задължително да се прибягва до използването на токсични химикали. Има един много лесен начин, едно достъпно и евтино лекарство, което се продава във всяка аптека и дрогерия.

Етерично масло от мента в най-лесният и ефективен начин да се справите с паяците. За да си направите естествен репелент в 100 мл вода, добавете 5-10 мл етерично масло от мента. Сложете водата предварително в две бутилки. Едната може да е по-малка и с пипета, а другата може да е и празна бутилка от препарат за прозорци.

С така получения разтвор минавайте всеки ден вратите и прозорците. Ако трябва напръскайте терасата. С пипетата сложете в по-трудно достъпните места.

payache

След това забърсвайте и пръскайте с ментовия разтвор на всеки 2-3 дни. След това на 3-4 дни. Създайте си навик да ползвате този естествен репилент. Сами ще забележите две неща. Не след дълго паяците и буболечките ще си потърсят нов дом, а вашият ще се изпълни с пленителния и свеж аромат на мента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Никога повече паяци в къщата! Този трик е прекалено прост, за да не го знаете!

  1. Д.У. каза:

    Паяците не са насекоми,скъпи съветващи . Информирайте се добре,преди да ръсите новости в науката биология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *