Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заплаха за здравето! Ето защо някои хора имат такава дупка в ухото!

Ухото ни помага да осъществяваме контакт с другите хора и е нашата връзка със света – без него ние няма да можем да чуваме!

ухото

Ухото боли поради много причини. Днес ще разгледаме една не толкова често срещана аномалия на ухото, която също може да бъде причина за болка.

uhoto

Тази аномалия е причина и за по-различни изглед на ушната мида.

Паротидна жлеза – това е дълъг, тесен канал, който се открива по принцип в основата на корпуса на ухото. Лекарите го наричат още околоушна слюнчена жлеза. Това е и най-голямата слюнчеста жлеза в нашето тяло.

 

Паротидната жлеза е тънка и криволичеща. Тя може да бъде с различни размери. Появата на паротидна фистула е свързано с дефекти в развитието на плода и образуването на ухото.

bolka

Много често заболяването е наследствено и се предава генетично. Някои хора имат такава аномалия в продължение на години. Това по никакъв начин не се отразява на тяхното здраве. Те дори не знаят, че имат такава аномалия. Но други постоянно страдат от възпалението на тесния канал.

Какво представлява паротидната фистула или възпалението на околоушната слюнчена жлеза

Възпалителният процес е пряко свързан с образуването на гнойни маси в канала. Ако гнойните маси не са в състояние да се изчистят се образува малка тапа, която е придружена от болки в областта на възникване на фистулата. В много случаи този процес води до повишаване на температурата. Възпалението се случва доста често и това е в състояние да предизвика дискомфорт. Какво се прави в този случай?

lechenie

В този случай може да се разчита единствено и само на хирургическа интервенция. Необходимо е да се консултирате с лекар, който ще направи малък разрез и ще изкара гнойта с помощта на дренаж. Благодарение на хирургическата намеса след няколко дни възпалението намалява, каналът се прочиства и фистулата се затваря.

Възможно е също така да са налице повтарящи се възпаления на жлезата, когато каналът не е достатъчно добре очистен и отворът е затворен. В този случай, трябва да се консултирате със специалист, който ще проведе процедура за повторно почистване.

Ако фистулата на ухото не предизвиква проблеми, ако не са налице чести възпаления, няма нужда от медицинско лечение или хирургична интервенция. За съжаление, в момента не е намерен метод за предотвратяване възпалението на околоушна слюнчена жлеза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *