Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Цонев: Има 4 начина за лечение на спастичен колит

Спастичен колит – дразнимо дебело черво – същност и причини за неговата поява. Симптоми. Преглед с ендоскопски апарат. Диагностициране чрез горна и долна ендоскопия.  Лечение на спастичен колит – употребата на медикаменти (спазмолитици, лаксативни средства,  антидиарични лекарства). Комфортекс – начин за лесно освобождаване от газовете в организма, който не позволява да се образуват повече газове.

Д-р Радин Цонев е началник на отделението по „Гастроентерология“ в болница „Токуда“.  Той гостува в здравната поредица на CredoWeb.bg, където даде полезна информация за лечението на спастичен колит.

спастичен колит
Д-р Цонев обяснява, че има начини да бъде лекуван спастичен колит

Спастичният колит е функционално заболяване, тъй като няма органична причина за неговото възникване. Появата на спастичен колит е съпроводена с различни реакции като: подуване на стомаха, къркорене на червата, метеоризъм – подуване на корема от газове, диария, запек, промяна в изпражненията, кървене и слузоотделяне при дефекация.

Причините за появата на спастичен колит са 2 основни групи – свързани с храненето и свързани с емоционалното състояние. Причините, породени от храненето са прием на пържена, мазна и тежка храна, свръх употреба на газирани напитки, кафе и алкохол.  Емоционалното състояние е свързано със силно психическо и нервно напрежение, стрес, психическа преумора.

Диагностицирането на спастичен колит се извършва под формата на горна и на долна ендоскопия. Прави се рентгеново изследване с бариева каша.

Спастичен колит не подлежи на универсално лечение. Употребата на медикаменти като спазмолитици влияят положително върху симптомите на спастичен колит. Това е силна или непоносима коремна болка. Лаксативните – слабителни средства се изписват при продължителна констипация – запек.  При диария се изписват антидиарични лекарства. Като цяло лекарите препоръчват подходяща диета, съобразена с всеки отделен случай на спастичен колит.

Д-р Цонев препоръчва прием на Комфортекс като средство, което е доказало своето положително действие върху организма – не позволява образуването на газове и довежда до по-бързото и по-лесно освобождаване на газовете. В своята практика д-р Цонев няма пациент, който да е отишъл при него и да се е оплакал, че това средство не му помага.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 3 до “Д-р Цонев: Има 4 начина за лечение на спастичен колит

  1. Светльо Георгиев каза:

    Здр.много бих се радвал,да споделите как се казва тази добавка и как да се поръча.

  2. ivanka каза:

    Аз се казвам Иванка и съм на 62 години от Монтана. От много години страдах от колит- подуване, болки ,къркорене, бех станала като балон. Ходих по лекари, изпих една торба с лекарства и нищо. Отначало се радвам ,че вече нямам проблем и ми е минало и само да хапна малко пържено- настава кошмар в тоалетната. Една съседка ме посъветва да си взема добавка за червата и стомаха и да я пия поне 4 месеца. Нейна сестра е отървала полипи на червата с тази добавка и аз реших да пробвам.Направи ми впечатление ,че още на 3 ден почнах да махам много газове и постепенно корема ми се скри. Пих така с чая сутрин и вечер и вече на 3 месец бех здрава. Продължих профилактично да пия още един месец и да чукам на дърво вече повече от 1 година ям пържено, пия си ледена вода, обичам люто и газирано и ми няма нищо. Не се мъчете , а ми пишете. Тук не дават да се пишат имена . На всеки ще дам адреса да си купите и вие и да ви мине. vania110@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *