Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За сексa по време на менструация: гинеколози обясняват защо да и кога не

Дори и в този модерен свят, всичко което се случва по време на менструация си остава тема-табу

menstruacia
Тема-табу е дори самата менструация. А това е един много естествен и желан процес, стига всичко да е в норма. Когато жената е здрава, времето през което се случва самата менструация, е време като всяко друго. И все пак…

Сексът по време на менструация е тема-табу и за гинеколозите. Или поне за една малка част от тях. Докато една голяма част от жените са възпитани, че менструацията е нещо ужасно и неприлично, и да се говори за нея просто не си струва.

Тази сдържаност създава много проблеми!

Затова днес ще отговорим на един много важен, интересен и скандален за някои въпрос – може ли да се прави секс по време на менструация. Преди да се впуснем в подробни обяснения, ето и отговора – да, може!

cikal

70% от жените страдат от болезнена менструация

Гинеколозите обясняват това по следния начин: женското тяло не е създадено да живее дълго време без да е в състояние на бременност или кърмене. Преди три века жените са имали около 160 неразположения за целия си живот. Днес са около 450. Това е значителен стрес за организма, който все още не се е развил и адаптирал към съвременния свят.

Сексът по време на менструация може да облекчи болезненото състояние.

Един кратък акт – това е едно спонтанно съчетание между хормоните на удоволствието – ендорфин и окситоцин. Това може да намали коремни болки и главоболие по време на менструация.

bremenna

Сексът може да замени физическата активност! Всяко просто упражнение действа благоприятно върху тялото, независимо дали това е джогинг или са някакви упражнения.

Много погрешно в продължение на години се смяташе, че физическите упражнения по време на менструация са напълно противопоказно! Това изобщо не е така!

Секс по време на менструация може да намали кървенето.

По време на секс се съкращава гладкия мускул на матката, и това провокира активно изхвърляне на неговата лигавица. В резултат на това броят на неприятните дни може да се намали! Благодарение на секса могат да бъдат победени много болезнени месечни периоди.

rozi

Жените с тежък кръвоизлив е полезно да правят секс по време на менструация, но е необходимо да се спазват няколко задължителни условия. Най-важното от които е да се прави секс след първите два дни от цикъла.

Сексът по време на менструация не отрича използването на контрацептиви

По време на менструация възможността за бременност съществува. Дали e голяма или малка, това е без значение. Важното е, че съществува.

gotvachka

И накрая, няколко практически съвета:

– бъдете убедени, че партньорът ви е физически здрав и някакви зарази. Това в случай, че не ползвате презерватив.

– мисионерската е за предпочитане. Плюс подходящо бельо – по-тъмно и по-меко.

– защо да не го направите в банята? Останалото оставаме на вашето въображение.

– излишно е точно тук да обясняваме колко е важно и двамата да нямате нищо против секс по време на менструация.

– задължително имайте мокри кърпички и презерватив под ръка.

Източник: www.nepoverish.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *