ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Внимание! Вирусно заболяване може да се превърне в епидемия! /всеки родител трябва да е наясно с тези симптоми/

Есенно-зимният сезон предполага развитие на вирусно заболяване, което е по-различно от грип или настинка

virusno-zabolqvane

Това вирусно заболяване, за което ще ви разкажем сега, е по-различно от сезонните болести, с които се борим всяка година.

С появата на първите слани вирусните заболявания се разпространяват със скоростта на светкавица в училища и детски градини. Независимо от факта, че повечето деца са ваксинирани или са взимали някакви имуностимулатори, патогените на инфекциозните заболявания не спират развитието си. Те мутират и се променят за рекордно кратко време.

Ентеровирусен везикулярен стоматит – вирусно заболяване, за което родителите трябва да внимават

obriv

 

Тази година се наблюдава нарастване на заболяванията от ентеровирусен везикулярен стоматит с екзантема. Някои педиатри го наричат простичко „ръка-крак-уста„. Според симптомите, ентеровирусният везикулярен стоматит с екзантема е много подобен на обикновената настинка. Започва с висока температура и болки в гърлото. В допълнение към тези симптоми, на дланите, ходилата и върху лезиите в устата се появяват червени или сиво-бели обриви със силен сърбеж.

obriv-usta

Заболяването е силно заразно и лесно се предава чрез контакт със слюнка или слуз от пациента. Ето защо ентеровирусен везикулярен стоматит с екзантема се разпространява бързо в детските ясли и градини, където могат да се видят деца с обриви и нестихваща хрема. Също така, има случаи, когато по-големите ученици също са са жертви на коварния вирус. Хлапетата споделят храната едно с друго, и по този начин разпространяват заразата.

bebe

Независимо от факта, че болестта изглежда доста страшно, ако е налице силна имунна система, се преодолява за около десетина дни. Когато се появят първите симптоми на заболяването, следва да децата да бъдат консултирани със специалист. Лекарят ще постави точна диагноза и ще предпише подходящо лечение.

kraka

За да се защити детето срещу ентеровирусния везикулозен стоматит, трябва да спазва добра лична хигиена. В детските ясли и градини трябва да се гарантира, че децата старателно си мият ръцете преди хранене и след посещение на обществени места.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *