ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-ефективните методи за предпазване на гърлото през студените месеци

Големите температурни амплитуди през преходния сезон са изпитание за цялото тяло. Особено уязвими обаче са носът и гърлото, които са входните врати за заобикалящата ни среда.

Прах, вируси, бактерии и още куп вредители. Как да се пазим от тях?

Проветрявайте!

Дори и най-замърсеният градски въздух навън е по-добър от този в непроветрените помещения, където прекарваме часове наред. Кога за последно почиствахте филтрите на климатичната си система? Знаете ли, че те са идеално място за развитието на микроорганизми, които услужливо разпръскваме с едно натискане на дистанционното? Почиствайте ги на 1-2 седмици, не по-рядко.

гърлото
Как да предпазим гърлото?

Използвайте всеки свободен момент за разходка в чисти райони, защото прахът и вредните вещества, които изхвърлят автомобилите, трайно вредят на лигавицата на гърлото.

Без експерименти!

Всякакви екстремни крайности, като пиенето на прекалено горещи напитки с цел да се сгреем или пък ледени питиета на екс за утоляване на жаждата, не са препоръчителни. Това е истински шок за организма, който много бързо „сваля“ защитата на лигавицата и тъканта на гърлото.

Ако често ги поставяте на изпитание, е твърде възможно да създадете добра почва за хронични заболявания. А упоритите проблеми с гърлото имат сериозно продължение като бъбречни, сърдечни или ставни заболявания.

„Не“ на стреса и премълчаните емоции!

Не е изненада, че напрежението може да се отрази зле на гърлото и да доведе например до чести и труднолечими неразположения.

Тази част от тялото може да бъде поразена и ако в нея остават много отрицателни емоции.

Според аюрведа – древната индийска система за грижи за здравето, там се разполага гърлената чакра, която символизира комуникацията и душевната чистота. Ако я блокираме от страха да не обидим някого или се притесняваме да изразим тревогите си, това също поразява тъканите на гърлото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *