ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МУКОСОЛВАН / MUCOSOLVAN

Съдържа амброксолов хидрохлорид, хидроксиетилцелулоза, сорбитол, глицерол, ацесулфам калий, ароматизатори, бензоена киселина, вода

Предназначение

mucoМУКОСОЛВАН е лекарствен продукт, предназначен за лечение на бронхите и белия дроб при остри и хронични инфекции с проблеми при отделянето на секрети. Касае се за усилена бронхиална секреция и затруднено изхвърляне на храчките.

Фамилията МУКОСОЛВАН включва сироп за деца и за възрастни, таблетки, пастили и капсули с удължено освобождаване. Тук ще разгледаме характеристиката на сиропа за деца.

Как се приема

Сиропчето за деца МУКОСОЛВАН се взема по лекарска препоръка. Дозирането е както следва:

При деца под двегодишна възраст – два пъти дневно по 2.5 мл; деца от 2 до 6 години – три пъти дневно по 2.5 мл; деца от 6 до 12 години – 2-3 пъти дневно по 5 мл. Сиропът се приема по време на хранене. Може да се употребява не повече от пет дни без лекарска консултация. При деца под двегодишна възраст предварителната консултация с лекар е задължителна.

Приемът на сиропа предпазва от тежки спастични състояния, при които раздразнените дихателни пътища са напрегнати в опитите да изхвърлят брониалните секрети, но не успяват.

Възможни нежелани ефекти

Сиропът може да провокира алергична реакция, изразена в уртикария, оток на лицето, анафлактичен шок. Съобщавано е и за нарушения на функциите на стомашно-чревния тракт: киселини, гадене и повръщане, диария. Продуктът може да въздейства като умерен лаксатив.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МУКОСОЛВАН не се използва при опасност от алергични реакции.

Сиропът е противопоказан при непоносимост към фруктоза.

При определени условия детският вариант на сиропа може да се използва за възрастни. Не се препоръчва за бременни, особено в първите три месеца от бременността, както и за кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

При паралелен прием МУКОСОЛВАН увеличава концентрацията на антибиотици като амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин. Това е видно при изследвания на бронхиален секрет и на слюнка.

МУКОСОЛВАН засилва секрецията, а сетне улеснява отхрачването; това изключва комбинирането с продукти, които потискат отхрачването.

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *