Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дъвчете медена пита по веднъж на ден – вкусно лечение на гингвит и катаракта

Медена пита – ползите от нея са доказано много, но има някои заболявания, при които медната пита е супер ефективна

медена пита

Медена пита се продава на всеки пазар и е добре от време на време да я ползвате. Тя има незаменими ползи за здравето. След като прочетете тази статия ще разберете кои заболявания се повлияват добре от използването на медeна пита.

Всички знаем много за ползите от меда. Ползваме го с чай, хапваме го с хляб и масло, добавяме го в овесената каша.

Въпреки това, повечето от нас забравят за медената пита. От древни времена се е смятало, че този продукт притежава специални лечебни сили. Всъщност, медената пита съдържа в себе си, освен мед, прополис и пчелен прашец. Сами разбирате, че това е една забележителна комбинация за здравето.

med

Пчелният восък е жълто вещество с приятна миризма. Той се състои от въглерод, водород и кислород, различни минерали и витамин А. Пчелният восък, се използва в много индустриални области, включително козметиката и за направата на парфюми.

Прополисът съдържа големи количества смола и етерични масла. Той има противовъзпалително, аналгетично и антибактериално действие.

Прашецът е продукт от растителен произход. Въпреки това, след обработка от пчелите, произвежда голям брой ензими с висока биологична активност.

pcheli

В кои случаи е добре да взимате медена пита?

Медената пита е силно препоръчително да се дъвчи от хората, които са загрижени за възпалителните процеси в устната кухина. Това са зъбен кариес и гингивит, стоматит. По време на дъвчене се случва едновременно пречистване на плаката и дезинфекция на устната кухина.

prochistvane

При язва и колит. За почистване на стомаха и червата е много полезно да се сдъвква медената пита. След като е останал само восък в устата, е добре той да се гълта внимателно. Сложният химически състав на восъка има благоприятен ефект върху отделителната и двигателна активност на стомаха. В допълнение, нормализира киселинността на стомашната секреция.

Интересно наблюдение: киселинността намаля значително, ако сте приели медена пита 1,5 – 2 часа преди хранене, и, обратно, се увеличава при приемането след ядене.

Често пчелната пита се използва за профилактика и лечение на катаракта. Залива се с топла вода, изчаква се да се стопи восъка и се капват капки-две в очите.

В този случай е най-добре да се консултирате със специалист, преди да ползвате тази рецепта.

Восъкът от медената пита се използва също и при изгаряния на очите след работа с оксижен или при неправилно излагане на слънчева светлина. Това ще помогне за възстановяване на роговицата.

imunitet

Медената пита е полезна за онези, които искат да подсилят имунната система. Освен това е задължително да се взима при проблем с дихателната система – грип и настинка.

Колкото по-често давате на детето медена пита, толкова по-рядко ще се разболява.

паста за зъби със сребърни йони
Паста за зъби със сребърни йони

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *