ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Селфита спасиха жена с парализа на Бел

Вече има немалко случаи, в които така одумваните селфита са помогнали за подобряване на здравето

селфита
Ан Робинсън Снимка: www.dailymail.co.uk

Селфита, направени с цел, а не от суета, наистина могат да помогнат да подобрите външния си вид, да отслабнете или… Или да намерите надежда там, където дори докторите не я намират.

Ан Робинсън е на 27 години. Англичанка, живее в Нотингам. Преди няколко време младата жена се събужда и разбира, че лицето ѝ е парализирано. Тя предположила, че е инсулт. След лекарски преглед става ясно, че Ан Робинсън има парализа на Бел. Въпреки това, младата жена със зашеметяваща усмивка, се научила да се усмихва отново.

Лекарите й казали, че никога няма да може да си възвърне движението на лицевите мускули. От парализа на Бел се възстановява само един на всеки 14 души. Явно Ан Робинсън е имала късмета на този един човек, който се е излекувал от коварното заболяване.

За да се научи как да се усмихва отново Ан започнала да прави селфита на лицето си всеки ден

И само два месеца след нейната диагноза, тя успява да се усмихне отново.

an
Снимка: www.dailymail.co.uk

Ето какво казва за възстановяването си Ан Робинсън: Никога не съм си представяла, че ще се възстановя толкова бързо. Най-лошият сценарий за мен беше, че аз никога няма да се мога да се усмихвам, или да говоря нормално. Успях, защото всеки ден си поставях малки цели, които преследвах. Това помогна за моя напредък,

Младата жена споделя, че е била ужасена от мисълта да премине през някои от най-важните събития в своя живот с парализирано лице.

„Ето защо реших да правя снимки на лицето си. Когато гледате едно и също нещо всеки ден вие виждате и най-малките промени. Освен това имах възможност да погледна назад и да разбера как въпреки лошите лекарски прогнози аз успявам.

Когато започнах да виждам какво съм постигнала, аз не можех да намеря думи, с които да опиша възторга си. Имах чувството, че съм стигнала до Луната и съм се върнала обратно“, казва пред „Дейли Мейл“ жената, която успя да си върне усмивката, благодарение на селфитата.

paraliza-na-bel
Снимка: www.dailymail.co.uk

Какво е парализа на Бел?

Парализа на Бел е състояние, което причинява временна слабост или парализа на мускулите в едната страна на лицето.

Това е рядко състояние, което се смята, че засяга около 1 на 5000 души всяка година.

Точната причина за заболяването не е известна. Смята се, че възпалението на лицевия нерв вероятно се дължи на вирусна инфекция.

Източник: www.dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *