Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Хинев: Нови методи в урологията правят операцията безболезнена

Отделителна система – заболявания. Най-модерни диагностични методи и методи за лечение в урологията. Образни методи за функционално изследване – компютърна томография и скенери. PET/CT-скенер. 3-Тесла ядрено-магнитен резонанс. Таргетна терапия. Ултразвукови скалпели. Роботизирана хирургия. Лазерни технологии. Ендоскопски методи. Трансуретрална биполярна резекция.  Плазмена вакуолизация. Методи за лечение на уролитиаза.

В поредицата „Да бъдем здрави с д-р Иванов“ по TVChernoMore гостува проф. Александър Хинев – уролог, началник на „Клиниката по урология“ към Университетска болница „Света Марина“ – Варна. В Правец е проведен конгрес по урология, на който проф. Хинев присъствал. Той споделя последните новости от света на модерната урология.

Д-р Иванов
Д-р Иванов разглежда новостите в урологията

Урологията е един от дяловете в медицината, който е изключително зависим от новостите и инженерно-техническите решения, защото без тях адекватно лечение на пациентите не може да се осъществява. Това са все по-мини инвазивни диагностични и лечебни техники. Такъв пример е роботизираната хирургия.  Роботът Давинчи намира широка употреба в урологията за лечение на простатен карцином. В САЩ 90% от мъжете са оперирани по този метод, коментира проф. Хинев.

Голям ръст бележи употребата и на лазерните технологии в урологията. Това важи и за ендоскопските методи. Трансуретрална биполярна резекция, плазмена вакуолизация. Методи за лечение на уролитиаза (бъбречно-каменна болест).

По отношение методите на диагностициране, в урологията старите методи изцяло са заменени от нови методи. Един от най-модерните методи с широко приложение е компютърната томография. Вече няма лечебно заведение, което да не разполага с компютърен томограф. Използва се при травми, при онкологични заболявания, при бъбречно-каменната болест. Вече не се прилага стандартната рентгенография за визуализиране на конкремента (камъка).

урологията
Проф. Хинев подробно обяснява новите методи за лечение в урологията

Проф. Хинев подробно обяснява новите методи за лечение в урологията

Новите скенери позволяват обстоен анализ на анатомичните структури. Те притежават отлична резолюция и тримерна реконструкция на образа. Позволяват да бъдат наблюдавани пространствените структури с помощта на PET/CT-скенер. 3-Тесла ядрено-магнитен резонанс е изключително полезен при поставяне на точната диагноза, коментира проф. Хинев.

Мини инвазивно лечение означава все по-малка болка за пациента, все по-малък разрез на кожа и тъкани, все по-малка загуба на кръв, все по-лесно и бързо следоперативно възстановяване. Това е възможно благодарение на лапароскопската камера, поставена върху дълъг кабел и монитора, на който хирурзите наблюдават интервенциите, които извършват.

Отлични резултати се постигат и при употребата на ултразвукови скалпели. Всички тези модерни апарати и инструменти гарантират сигурен контрол върху самата оперативна интервенция и гарантират качествено излекуване на пациентите.

урологията
Проф. Хинев и д-р Иванов дават огромен оптимизъм на болните, които трябва да бъдат лекувани с най-новите похвати на урологията

Големи нововъдения са постигнати и по отношение на конците, които хирурзите използват за зашиване на раните. Най-модерните конци са тези, които приличат на примки. Те се поставят за отрицателно време. Бавно резорбират във времето, а гарантират висока сигурност, споделя проф. Хинев.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *