Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли връзка между холестерола и секса?

Високото ниво на холестерола при жените намалява тяхната сексуалност, а при мъжете предизвиква сексуална дисфункция

Наскоро прочетох ня­къде, може би в интернет, че високият холестерол се отразява негативно на сексуалното поведение и при мъжете, и при жените. Много неща се казаха и се изпиша за холестерола – кой е лоши­ят, кой е добрият и прочее, Не твърдя, че знам всичко за него, но наистина ви моля да отговорите каква е връзката между нивото на холестерола и сексуалния живот?

Стефка Попова, София

Да, може с увереност да се твърди, че и либи­дото зависи от ниво­то на холестерола. Това наскоро бе потвърдено от италиански учени. Те стигнаха до извода, че колкото по-високо е нивото на холестерола при жените, толкова по-ниска е тяхната сексуалност. При мъжете повишеното ниво на холестерола в кръвта предизвиква сек­суална дисфункция. Това се обяснява с факта, че „впитите“ холестеролови плаки в кръвоносните съ­дове трудно „пропускат“ кръвта. А така трудно се кръвоснабдяват и по­ловите органи – знаем, че с кръвта се пренасят кислородът и хранител­ните вещества. Това не­минуемо води до загуба на полово влечение. Затова лекарите съветват да проверите нивото си на холестерол, ако имате проблеми в сексуалния живот. Ако сте сигурни, че нивото на същия този холестерол не е в норма­та, а е повишено, тогава се обърнете към лекар – той ще ви предпише и лекарства, и диета.

Накрая, ще ви пред­ложим и едно природно средство: смелете много ситно сусамено семе ­почти до състояние на брашно. Приемайте по една супена лъжица от него, три пъти на ден – су­трин, обед и вечер. Може и заедно с храната.

Освен това е време да се заемете с адекватни физически натоварвания; контролирайте кръвното си налягане; опитайте да откажете пушенето и алкохола. Ако съумеете да откажете дори само цигарите, показателите ви ще се подобрят няколко пъти.

Днес има много продукти против алкохолизъм, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на алкохола и цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на алкохола и цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *