ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се възстановим в домашни условия след прекаран инсулт?

Моля да обясните какви процедури могат да се прилага у дома, след като изпишат от болницата човека, прекарал инсулт?

Елена Иванова, Стара Загора

Три седмици след нача­лото на болестта може­те да започнете използ­ването на лекарствени билки, съчетавайки ги с разтривки и гимнасти­ка.

За възстановяване функциите на централ­ната нервна система помага настойка от съцветия на многогодиш­ното тревисто растение арника -100 г се попарват с един литър гореща вода. Приема се по 2 супени лъжици два пъти на ден след ядене. Освен това 4-5 пъти на ден давайте на болния да изпива по чаша силен чай от салвия.

Прекрасно Възстано­вяват мозъчните функции и пчелните продукти. Добавете към един литър мед 4 г пчелно млечице и

разбъркайте добре. При­ема се по една супена лъжица 2 пъти на ден в продължение на 36-40 дни. Проведете два такива лечебни курса през годи­ната. Паралелно с това давайте на болния чай от коприва – една чаена лъжичка се попарва с чаша гореща вода, в която се добавят 2-3 парченца ли­мон.

При пареза на краката можете да приготвяте за болния специални бани. Особено полезни са тези с корени от шипка. За една процедура е доста­тъчно да залеете една чаша корени с 3 литра Вода, да Варите 30 минути на бавен огън, след това да оставите за 20 мину­ти, да прецедите и накрая да излеете 6 приготвения съд. Температурата на водата да е 38 градуса. Краката да са потопени до половината от прасци­те. Продължителността е 15 минути.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *