Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРОАЛГИН / PROALGIN

Съдържа метамизол натрий, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, желатин

Предназначение

proalgin-500-mgПРОАЛГИН е лекарствен продукт с доказан обезболяващ ефект; понижава температурата и действа умерено възпалително. Овладява спастични болки на гладката мускулатура при заболявания на жлъчката, жлъчните и пикочните пътища, матката. Препоръчва се за понижаване на температурата, за облекчаване симптоматиката при раково болни преди въвеждането на опиати. Най-често се приема при главоболие и зъбобол, болки в мускулите и ставите, при жлъчни и бъбречни кризи, след травми и след оперативни интервенции. Ефективен при възпаления на горните дихателни пътища.

Как се приема

Таблетките ПРОАЛГИН се приемат с вода след хранене. Дозата трябва да бъде съобразена с възрастта на пациента; деца под 12-годишна възраст могат да вземат медикамента само по лекарска препоръка.

Деца над 12 години и възрастни приемат 3-4 пъти дневно по една таблетка; възможно е единичната доза да се удвои, но лимитът на дневния прием е 6 таблетки. Нормално е да се очаква положителен ефект след 3-5 дни от началото на терапията. След това се взема още няколко дни по една таблетка дневно като поддържащо лечение.

При деца на възраст 10-12 години таблетки се дават половин до една таблетка не повече от три пъти дневно; за деца на 7-9 години приемът е два пъти дневно по половин до една таблетка.

При неволно предозиране е възможно да се появят симптоми като задържане на урина, цианоза, гърчове. Подобни състояния налагат незабавна медицинска помощ; наложително е да се предизвика повръщане, дава се активен въглен и се правят стомашни промивки.

Възможни странични ефекти

Възможни са алергични реакции, в някои случаи сериозни – включително кожни обриви, обриви с мехури, състояния с гърч.

Съобщавано е за световъртеж, цианоза, сърцебиене и ускорен пулс.

Има данни и за бъбречни увреждания, жлъчен застой и жълтеница, промени в кръвната картина – при по-продължителен прием.

В някои случаи медикаментът провокира стомашни проблеми, гадене и повръщане.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПРОАЛГИН не се употребява при алергични реакции към активната съставка или друг компонент.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не се препоръчва за пациенти с бронхиална астма, чернодробни и бъбречни увреждания.

Противопоказан при деца под тригодишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ПРОАЛГИН с други медикаменти може да повиши риска от проява на странични ефекти, да отслаби или усили лекарствените въздействия. По тази причина съвместяването трябва да се обсъди с лекуващия, като се съобщят всички приемани медикаменти за други заболявания в момента или предхождащи терапията с проалгин. Предупреждението се отнася за лекарства като антикоагуланти, круги обезболяващи, противовъзпалителни или температуропонижаващи, противоракови продукти, невролептици, антидепресанти, алопуринол, орални контрацептиви, циклоспорин и др.

_________

Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за опаковка от 20 таблетки по 500 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *