Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Йога за болно гърло и ангина – след 70 часа болестта я няма!

Болно гърло и ангина могат да се повлияят добре от източната медицина, а йогата прави чудеса само за 3 дни

болно гърло

При болно гърло човек опитва какви ли не методи. Понякога не всички рецепти работят. Случва се да страдаме от болно гърло дори и в случаите, в които се пият антибиотици и други модерни лекарства. Много рядко болното гърло или ангината минават за дни. обикновено страданията продължават около седмица или 10-на дни.

Предлагаме ви да опитате един ефективен метод за лечение на болно гърло. С помощта на йогата ще може да дишате и преглъщате свободно само след 3 дни.

Има една поза в йогата, която се нарича поза „лъв“ или симхасана. С помощта на тази поза се лекува ангината. Тя помага и при болно гърло и е много ефикасна точно в случаите, в които болестта е още в началото.

lion-pose

Тази асана помага за подобряване на имунитета. Позата „лъв“ може да се пребори с различни заболявания на гърлото и горните дихателни пътища. Освен това премахва лошия дъх. Правете тази поза веднъж или два пъти на ден. Добрите резултати идват още след втория ден.

Преди да започнете да правите позата, направете гаргара с йод, сода за хляб и сол.

В чаша преварена вода сложете по една равна чаена лъжичка сода за хляб и сол. Разбъркайте добре. След това добавете 3 капки йод. С този разтвор правите гаргара на гърлото не само когато практикувате асана, но и по всяко време, когато ви е удобно.

Йога за болно гърло

Хубаво е позата „лъв“ да се прави на празен стомах. Ако усещате някаква особена болка или неразположение, не правете нищо. Източната техника помага само ако онова, което правите, не предизвиква болка или някакво друго страдание.

lav-poza

В деня след началото на лечението може леко да се повиши температурата (поради увеличените метаболитни процеси в сливиците). Децата могат да прилагат този метод на лечение само ако са над 6 години.

Как се прави?

1. Седнете на колене, така както е показано на картинката. Облегнете ръцете на коленете и разтворете пръстите, като ветрило.

2. Опънете шията. Брадичката е притисната към гърдите. Широко отворете очите, погледнете нагоре изпод вежди.

3. Поемете си дъх, вдишайте през устата, като в същото време сте изкарали езика навън, така все едно се опитвате да достигнете гърдите. Издишайте рязко, като в същото време напрягате шията. Останете в това положение 3-4 секунди. За прочистване на сливиците и гърлото при издишане може да имитирате лъвско ръмжене.

4. Раменете трябва да са надолу, добре опънати, а не назад. Ако имате проблеми с краката или коленете, може да изпълнявате този асан като сте седнали на стол.

В допълнение: лъвската поза помага много на хора, чиято професия е свързана с говорене. Може да се практикува и без наличието на болно гърло от учители, певци, говорители, както и от хора, които имат говорни затруднения. Тази поза напълно облекчава стреса и релаксира мускулите на лицето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *