БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Един квадрат на пастата за зъби казва много! Проверете кой цвят какво означава!

Пастата за зъби е важна част от нашето ежедневие, нещо което ползваме всеки ден и поради тази причина е добре да сме информирани

pastata-za-zabi

Пастата за зъби не трябва само да ухае добре. Най-добрата паста за зъби не само маха плаката от зъбите. Пастата за зъби дезинфекцира и избелва, стяга венците и предотвратява кариеси. Пастата за зъби трябва да бъде безопасна! И най-вече – трябва да сме наясно каква точно паста за зъби ползваме…

Понякога се оказва, че пастата за зъби не е най-безопасния продукт, който ползваме. Днес ви предлагаме да погледнете внимателно пастата за зъби, която ползвате и да потърсите едно квадратче, което най-често се намира в края на тубата.

Искате ли да разберете какво точно означава този квадрат и защо е в различни цветове?

Как да изберете паста за зъби?

Вижте цвета на квадратчето, което се намира в края на тубите. С негова помощ ще можете без проблем да определите специфичния състав на пастата.

pasta

Маркиране на пастата за зъби

1. Зеленото квадратче показва, че пастата е изготвена изцяло от натурални съставки. Още в началото искаме да ви обърнем внимание, че разноцветните квадратчета ги има и на други козметични продукти.

2. Синьото квадратче дава следната информация: в пастата има както натурални продукти, така и химически компоненти.

3. Внимание – червен квадрат! В продукта има минимално допустимо количество на опасни химикали. Не гълтайте тази паста.

4. Бъдете особено внимателни, ако видите черен квадрат. Това най-често означава, че от тази паста може да има повече вреда, отколкото полза. Ако случайно откриете в дома си подобна паста за зъби, ползвайте я за да измиете мивката в банята, или да лъснете някое и друго сребърно бижу, но не и за да си миете зъбите.

detska-pasta

Особено внимателно проверявайте детските продукти, детската паста за зъби и други кремчета и козметики.

Избирайте само естествени продукти! Никой не знае до какво ще доведе необмисленото използване на опасни химикали в ежедневието.

Праховете за пране, почистващите препарати, пастите за зъби – всички тези неща, трябва да бъдат възможно най-естествено. Вече има проучвания, които показват, че общата употреба на потенциално опасни продукти са честа причина за алергии при децата и възрастните. Те причиняват и пристъпи на астма, кожни заболявания от всякакъв вид и обриви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Един квадрат на пастата за зъби казва много! Проверете кой цвят какво означава!

  1. стефан каза:

    Статията е напълно реална, а другите които пишат глупости и са в невидение , да си седят там , използвайте козметика само зелени стикери.Всичко друго е отрова за вашият организъм.

  2. Nadin каза:

    Здравейте, случайно чух от приятелка за тези т.нар. цветни обозначения и прочетох статията Ви, възмутително и престъпно, защото отидох в магазина на голяма верига и открих, че преобладават продукти с черен цвят, убедена съм,че това е от липса на всякакъв контрол от страна институциите и респективно на държавата ни, детските пасти за зъби са на същото дередже, убедена съм,че това влияе на зъбите, венците и на целият организъм.Благодаря за статията,която ми беше полезна,но съм убедена,че е необходимо да бъде популяризирана за повече читатели у нас.

  3. Ася Илиева каза:

    Манипулативна статия! Защо не я премахнете от страницата си? Само заблуждавате хората! Има много пасти, които са пълни с вредни съставки и нямат нищо натурално, но имат зелено квадратче, както и такива, които са абсолютно чисти като състав, натурални и био, а имат черен квадрат. Това е маркировка от производствения процес, а не стандарт за качество!

  4. Иван каза:

    Това са пълни глупости!!! Защо лъжете и заблуждавате хората??? Атанас го е обяснил доста добре за какво служат тези фотомарки!

  5. Атанас каза:

    Вие сериозно ли ги написахте тези глупости? Квадратчето е маркер за контрастен сензор, който коригира променливата дължина на отделната щампа при рязане на тубата! Цветът му е без значение, стига да е контрастен на фона и обикновенно се определя от печатницата, която си няма хал хабер от съдържанието 😀

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *