Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОРОФАР / OROFAR

Съдържа бензоксониев хлорид, лидокаинов хидрохлорид, етанол, глицерол, лютива мента – масло, ментол, хлороводородна киселина, вода

Предназначение

oroОРОФАР е лекарство за устна лигавица под формата на спрей. Компонентите на продукта го правят ефективен при терапии за проблеми в устната кухина – действа противовъзпалително и обезболяващо, ограничава инфекциите, причинени от вируси, гъбички и бактерии.

Продуктът се препоръчва при простуди с изразени болки в гърлото, ларингит и фарингит, при възпаления на венците и ранички по лигавицата на устната кухина, афти.
Продуктът може да се намери и под формата на таблетки за смучене.

Как се приема

Спреят ОРОФАР се използва в съответствие с техническата инструкция в пациентската листовка. Медикаментът се полага в рамките на проблемната зона, по лигавицата или към гърлото от 3 до 6 пъти дневно; при всяка процедура се произвеждат 4 впръсквания.

Продуктът се прилага и при деца над 4 години; възрастовата група 4-6 години може да приеме една втора от дневната доза за възрастни, а от 6 до 12 – до две трети. При лечение на малки деца не е желателно да се правят повече от 2-3 впръсквания за сеанс.

При неволно предозиране направете консултация с медицинско лице.

Ако избраната форма на продукта ОРОФАР са таблетките за смучене, действието и предпазните мерки са аналогични. Таблетките се вземат на всеки 2-3 часа, но не повече от 10 на ден за възрастни, или 6 – за деца.

Възможни нежелани ефекти

Продуктът като цяло се приема добре и рядко дава странични ефекти. Обикновено става дума за леко, преходно раздразнение непосредствено след впръскванията. Има информация за малко случаи с алергични реакции, изразяващи се в кожни раздразнения, оток на лицето и гърлото, затруднено преглъщане. В този случай терапията се прекъсва; потърсете лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОРОФАР не бива да се употребява при алергични реакции към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ за деца под 4-годишна възраст.

Този продукт може да бъде част от комплексно лечение при състояния с висока температура и болки, които продължават повече от 5 дни. При такива симптоми лечението трябва да бъде назначено от лекар; негова е преценката дали е целесъобразна употребата на ОРОФАР.

Бременни и кърмачки биха могли да използват ОРОФАР само след лекарска консултация.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако ОРОФАР трябва да се използва паралелно с други медикаменти, лекуващият следва да прецени дали съвместяването е възможно и какъв да е безопасният режим на прием.

_______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за спрей-ампула от 30 мл, или 9 лв за 24 таблетки за смучене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *