ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 ефективни метода за лечение на плеврит

Лечение на плеврит с хомеопатия и други алтернативни методи

Когато двойната мембрана, постилаща вътрешната повърхност на гръдния кoш и обвиваща бeлите дробове, се възпали, говорим за плеврит. Обикновено прoтича с остри болки при дишане.

лечение на плеврит
Лечение на плеврит – как да се справим с този проблем?

Може да се лекува по различни начини, като ние ви предлагаме 5 ефективни алтернативни метода за лечение на плеврит:

1. Ароматерапия

Етеричните масла могат да помогнат — използват се като масажни масла или се инхалират с пара. Розмаринът облекчава болката. Ментата намалява болката и възпалението. Евкалиптът се бори с инфекцията.

2. Установяване на определен хранителен режим

Препоръките включват консумация на пресни плодове и зеленчуци, както и достатъчно количество белтъчини. Пациентът трябва да приема омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалително действие и се съдържат в сьомгата, скумрията, херингата и лененото масло.

3. Хомеопатия

Хомеопатичното лечение, назначено от квалифициран хомеопат въз основа на симптомите на пациента, може да даде добър ефект.

4. Хидротерапия (водолечение)

Процесът на лечение може да се подпомогне от контрастна хидротерапия, прилагана върху гърдите и гърба, в комбинация с компреси, потопени в билкови разтвори.

5. Хранителни добавки

Приемането на определени хранителни добавки, особено на големи дози витамин С, също може да има благотворен ефект при пациенти с плеврит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *