Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доц. Евгени Медникаров: Лекуваме стъклени кости с революционен растящ пирон

Стъклени кости – същност, причини за появата на това тежко ортопедично заболяване. Поражения върху здравето на пациентите и опасности. Лечение на стъклените кости. Революционно нов метод за лечение на стъклени кости вече се прилага и в България.

стъклени кости
Доц. Медникаров извърши уникална операция на стъклени кости

Доц. Евгени Медникаров гостува в поредицата HealthBG. След проведена успешна операция на пациент със стъклени кости в УСБАЛ – Горна баня,  доц. Медникаров споделя своя успешен опит. Благодарение на този нов и уникален метод за лечение на стъклените кости, на пациентите са спестени между 15 и 16 оперативни интервенции. Затова новият метод може да бъде определен и като революционен.

Стъклените кости е генетично заболяване, което е свързано със счупване на дългите кости при горните или долните крайници на пациентите. Ако не се проведе подходящо лечение, пациентът може да остане в инвалидна количка или да получи необичайно тежко изкривяване на долните и на горните крайници. Това изкривяване затруднява предвижването на пациента и неговото обслужване.

Детските кости нарастват до 16-годишна възраст , обяснява доц. Медникаров. При пациенти със стъклени кости в миналото се налагало поставените импланти, които поддържат тези крехки и чупливи стъклени кости, да бъдат сменяни няколко пъти в процеса на растежа на децата. Тези интервенции са болезнени и неприятни.

стъклени кости
Доц. Медникаров представя новия медицински пирон, който се разпъва в стъклените  кости

Новото и революционно лечение се провежда с т.нар. растящ пирон. Това е дълъг пирон, който прилича на антена на радио. Притежава способността да се разтяга в процеса на израстване на пациентите. Този пирон се поставя в дългите кости на ръцете  или на краката на пациентите. Децата порастват, а заедно с тях се удължава и медицинският пирон. Не се налага повторна операция за неговата подмяна.

стъклени кости
Детските стъклени кости са изкривени преди поставяне на медицинския пирон

В деня на интервюто доц. Медникаров и неговия екип са поставили такъв медицински пирон в костите на 7-годишно дете. На рентгеновата снимка, която доц. Медникаров представя, ясно се виждат изкривените бедрени кости на детето преди имплантиране на въпросния пирон. Паралелно с това доц. Медникаров показва снимка на костите, непосредствено след като е имплантиран медицински пирон. Костта вече е изпъната, както изисква човешката анатомия. Ако във времето детето получи някаква фрактура на стъклените си кости, пораженията няма да бъдат сериозни или фатални за него.

стъклени кости
Детските стъклени кости след поставяне на медицинския пирон

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *