Начало / Болести и лечение / Риба за масово поражение: цялата истина за норвежката сьомга

Риба за масово поражение: цялата истина за норвежката сьомга

Норвежката сьомга не е това, което потребителите си мислят, че е, или което би трябвало да бъде

somga

За ползите от консумацията на сьомга е изписано предостатъчно. За това колко полезни са мастните киселини, които се намират в червената риба, за кожата, косата и мозъка има стотици научни доказателства. Но, трябва да отбележим, че само качествените продукти са в състояние да подобрят здравето. Това твърдение се отнася и за сьомгата. Месото на тази риба влиза в менюто на хора, които се борят с някои доста сериозни болести, като рак например.

Норвежката сьомга, за ужас на потребителите, не претендира да е високо-качествен и безопасен продукт. Това не е риба – това е истински синтез на токсини!

Френските журналисти Николa Даниел и Луи де Барбейрак тръгват на пътешествие

Те пътуват до Норвегия, и до Виетнам, за да разберат какво се случва във фермите, където се отглеждат някои от рибите, които се консумират често. За Николa Даниел и Луи де Барбейрак това съвсем не е първото разследване в тази насока. Двамата журналисти се занимават със злоупотребите в хранителната индустрия поне от няколко години.

Успяхме да открием видео с руско аудио, което може да бъде разбрано от по-широк кръг читатели. Онези, които искат да се запознаят с цялото разследване на Николa Даниел и Луи де Барбейрак може да прочетат материалите и да изгледат цялото видео ТУК. Два кадъра са достатъчни, за да поискаме да забравим за този деликатес за вечни времена.

Уловът на риба в Норвегия носи $ 4 милиарда на година и е на второ място след добива на нефт. Грандиозен бизнес! Разбира се, за производителите на риба е неизгодно да разпространяват истината за това, което този продукт съдържа. Те мълчат за голямото количество токсични химикали, които сьомгата съдържа. Според френските журналисти с право можем да наречем рибите, които се отглеждат в някои ферми във Виетнам и Норвегия, най-токсичната храна на света.

Припомняме, че преди време Нова телевизия излъчи репортаж за заразен пангасиус, внос от Виетнам. За да се стимулира растежа на рибата се използват неразрешени ветеринарно-медицински препарати. Не по-различно е положението и с норвежката сьомга. Информацията, която френските журналисти разкрили, станала причина за настоящия скандал.

Само пример: малка норвежка ферма може да развъди до 2 милиона риби в даден момент

И всичко това се прави в името на парите! Представете си само – толкова много риби, отглеждани в пространство, което не е достатъчно за техния брой и размер… Това означава, че тези риби почти непрекъснато са болни, или са непрекъснат развъдник на болести. В състояние на реална епидемия, при рибите, отглеждани в норвежката ферма се наблюдава панкреатична некроза и инфекциозна анемия. За да спасят колкото се може повече риби от инфекцията, във водата се наливат специални пестициди, което прави месото токсично.

Освен това, в басейна, в който се отглеждат рибите, е пълно с паразити. Тези паразити са подобни на кърлежите и бълхите, които нападат бозайниците. За да ги унищожат фермерите използват още отровни пестициди. Ето защо работниците в норвежките ферми са оборудвани и работят с газови маски. А ние си мислим, че ядем нещо полезно и здравословно!

mutirala-somga

50% от непълнолетните риби треска и сьомга са родени с мутация. Те не могат да си затворят устата. Това, разбира се, не е нормално. Но, с тази генна мутация във фермите живеят до осем поколения риби! Нормално рибата не би трябвало да е с отворена уста. Рибарите знаят, че такава риба не се яде.

В магазина, така или иначе, филето от сьомга се продава или без глава, или опаковано във вакумирани опаковки. Може пък точно тази партида да не я проверят както трябва… И така малко по малко пазара се пълни с неособено здравословно и качествено рибно филе.

Колко опасна е червената риба може да разберем като изгледаме само няколко минути от този шокиращ филм…

 

Източник

Оценете статията
Оценка 3.3 от 323 гласували
loading...

Избрано за теб


12 коментара

 1. Е,а добро утро…..Поне на българския пазар има шанс да не попаднеш на такова месо.Защото тук измамата е друга,нашенска(Бай Ганьовска)-Тук много от това което се продава като вакум разфасовки сьомга, всъщност е сьомгова пъстърва от Доспат!А консервите рибата тон са всъщност толстолоб,но за да се получи качествено менте толстолоба трябва да е над5-6кг.!Също филе от толстолоб се продава като филе от щука и т.н.!Затова купувайте по възможност цели риби или шайби за да може да видите какво купувате….а най- добре ходете на риболов! 🙂

 2. Четох докато стигнах до „руско аудио“. Това е достатъчно за да дискредитира информацията.

  • А ти си уникален идиот!

  • руското видео нчма нишо общо! За съйаление това за рибата е абсо;ютно верно==мога да добавя,че на купувачите им се предлага каталог по които могат да избират цвета на съемгата,неините оттенъци и т.н.

  • Ами гледайте тогава оргиналното видео на френски.Целият филм е сниман от французи, евентуално там ще е „по-малко дискредитиран:)

 3. Петре , Петре ! Мисли с главата си, а не със соросоидния си г.з. Първо не можеш да четеш или по-лошото е , че действаш първосигнално само при споменаване на „руско“ и не виждаш буквите. Там е написано френски журналисти, но го споделят на руски защото е по-разбираемия за хората, и по-масов.

 4. От Норвегия ще ядем само скумрия, това е ясно. Че не трябва да ядем сьомга от развъдник и това е ясно.
  А тези 3-4 рецепти които са в сайта ви с праскови, спанак и за кейк, предполагам трябва да се приготвят само с дива сьомга, само против депресия предполагам че се препоръчва да е от развъдник. 😉

  • Аз съм с депресия и ям само скумрия…..Гледам да е от тази…кривата,че правите нещо не ми харесват…. 😉

 5. Добре, разбрахме – норвежки и тайландски риби НЕ! А руска сьомга може ли да се консумира? Например от магазини „Берьозка“?…. 😀 😀

 6. Иван Танков

  Пилетата в Аржентина са по 3 кила. С много бяло месо. Мъжете, които ядат от тези пилета, са с увеличени бюстове.

 7. Четох до споменаването на пестицидите… дори лаик ще знае за какво се използват пестицидите и това, че са неприложими в конкрртният сшучай, а написалият статията явно е или кретен или я пише, за да впечатли кретени

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*