Риба за масово поражение: цялата истина за норвежката сьомга

Норвежката сьомга не е това, което потребителите си мислят, че е, или което би трябвало да бъде

somga

За ползите от консумацията на сьомга е изписано предостатъчно. За това колко полезни са мастните киселини, които се намират в червената риба, за кожата, косата и мозъка има стотици научни доказателства. Но, трябва да отбележим, че само качествените продукти са в състояние да подобрят здравето. Това твърдение се отнася и за сьомгата. Месото на тази риба влиза в менюто на хора, които се борят с някои доста сериозни болести, като рак например.

Норвежката сьомга, за ужас на потребителите, не претендира да е високо-качествен и безопасен продукт. Това не е риба – това е истински синтез на токсини!

Френските журналисти Николa Даниел и Луи де Барбейрак тръгват на пътешествие

Те пътуват до Норвегия, и до Виетнам, за да разберат какво се случва във фермите, където се отглеждат някои от рибите, които се консумират често. За Николa Даниел и Луи де Барбейрак това съвсем не е първото разследване в тази насока. Двамата журналисти се занимават със злоупотребите в хранителната индустрия поне от няколко години.

Успяхме да открием видео с руско аудио, което може да бъде разбрано от по-широк кръг читатели. Онези, които искат да се запознаят с цялото разследване на Николa Даниел и Луи де Барбейрак може да прочетат материалите и да изгледат цялото видео ТУК. Два кадъра са достатъчни, за да поискаме да забравим за този деликатес за вечни времена.

Уловът на риба в Норвегия носи $ 4 милиарда на година и е на второ място след добива на нефт. Грандиозен бизнес! Разбира се, за производителите на риба е неизгодно да разпространяват истината за това, което този продукт съдържа. Те мълчат за голямото количество токсични химикали, които сьомгата съдържа. Според френските журналисти с право можем да наречем рибите, които се отглеждат в някои ферми във Виетнам и Норвегия, най-токсичната храна на света.

Припомняме, че преди време Нова телевизия излъчи репортаж за заразен пангасиус, внос от Виетнам. За да се стимулира растежа на рибата се използват неразрешени ветеринарно-медицински препарати. Не по-различно е положението и с норвежката сьомга. Информацията, която френските журналисти разкрили, станала причина за настоящия скандал.

Само пример: малка норвежка ферма може да развъди до 2 милиона риби в даден момент

И всичко това се прави в името на парите! Представете си само – толкова много риби, отглеждани в пространство, което не е достатъчно за техния брой и размер… Това означава, че тези риби почти непрекъснато са болни, или са непрекъснат развъдник на болести. В състояние на реална епидемия, при рибите, отглеждани в норвежката ферма се наблюдава панкреатична некроза и инфекциозна анемия. За да спасят колкото се може повече риби от инфекцията, във водата се наливат специални пестициди, което прави месото токсично.

Освен това, в басейна, в който се отглеждат рибите, е пълно с паразити. Тези паразити са подобни на кърлежите и бълхите, които нападат бозайниците. За да ги унищожат фермерите използват още отровни пестициди. Ето защо работниците в норвежките ферми са оборудвани и работят с газови маски. А ние си мислим, че ядем нещо полезно и здравословно!

mutirala-somga

50% от непълнолетните риби треска и сьомга са родени с мутация. Те не могат да си затворят устата. Това, разбира се, не е нормално. Но, с тази генна мутация във фермите живеят до осем поколения риби! Нормално рибата не би трябвало да е с отворена уста. Рибарите знаят, че такава риба не се яде.

В магазина, така или иначе, филето от сьомга се продава или без глава, или опаковано във вакумирани опаковки. Може пък точно тази партида да не я проверят както трябва… И така малко по малко пазара се пълни с неособено здравословно и качествено рибно филе.

Колко опасна е червената риба може да разберем като изгледаме само няколко минути от този шокиращ филм…

 

Източник

Оценете статията
Оценка 3.3 от 338 гласували

От 15 до “Риба за масово поражение: цялата истина за норвежката сьомга

 1. ГОШО каза:

  Е,а добро утро…..Поне на българския пазар има шанс да не попаднеш на такова месо.Защото тук измамата е друга,нашенска(Бай Ганьовска)-Тук много от това което се продава като вакум разфасовки сьомга, всъщност е сьомгова пъстърва от Доспат!А консервите рибата тон са всъщност толстолоб,но за да се получи качествено менте толстолоба трябва да е над5-6кг.!Също филе от толстолоб се продава като филе от щука и т.н.!Затова купувайте по възможност цели риби или шайби за да може да видите какво купувате….а най- добре ходете на риболов! 🙂

 2. Петър каза:

  Четох докато стигнах до „руско аудио“. Това е достатъчно за да дискредитира информацията.

  • мария каза:

   руското видео нчма нишо общо! За съйаление това за рибата е абсо;ютно верно==мога да добавя,че на купувачите им се предлага каталог по които могат да избират цвета на съемгата,неините оттенъци и т.н.

  • Иван каза:

   Ами гледайте тогава оргиналното видео на френски.Целият филм е сниман от французи, евентуално там ще е „по-малко дискредитиран:)

 3. димчо каза:

  Петре , Петре ! Мисли с главата си, а не със соросоидния си г.з. Първо не можеш да четеш или по-лошото е , че действаш първосигнално само при споменаване на „руско“ и не виждаш буквите. Там е написано френски журналисти, но го споделят на руски защото е по-разбираемия за хората, и по-масов.

 4. Сибо каза:

  От Норвегия ще ядем само скумрия, това е ясно. Че не трябва да ядем сьомга от развъдник и това е ясно.
  А тези 3-4 рецепти които са в сайта ви с праскови, спанак и за кейк, предполагам трябва да се приготвят само с дива сьомга, само против депресия предполагам че се препоръчва да е от развъдник. 😉

  • Ваня каза:

   Аз съм с депресия и ям само скумрия…..Гледам да е от тази…кривата,че правите нещо не ми харесват…. 😉

 5. Milena каза:

  Добре, разбрахме – норвежки и тайландски риби НЕ! А руска сьомга може ли да се консумира? Например от магазини „Берьозка“?…. 😀 😀

 6. Иван Танков каза:

  Пилетата в Аржентина са по 3 кила. С много бяло месо. Мъжете, които ядат от тези пилета, са с увеличени бюстове.

 7. mar.eng. каза:

  Четох до споменаването на пестицидите… дори лаик ще знае за какво се използват пестицидите и това, че са неприложими в конкрртният сшучай, а написалият статията явно е или кретен или я пише, за да впечатли кретени

 8. Вал каза:

  Добре де, аз пък купувам сьомга рагу – гръбнаци и глави. До днес не видях сомга с отворена уста.

 9. Сандо каза:

  Събуди се, Петре, в руските медии и сайтове е най- коректната и нецензурирана информация. А „Крамола“ е уникален – толкова ценна и секретна информация не можеш да откриеш никъде!🤓👍👍👍

 10. Пепито каза:

  За сетен път се убеждавам, че българите сте най щастливите хора на Света ! Просто, защото не знаете, колко сте нещастни ! Яжте си там, смръдливите кебапчета и фалшивото сирене и ни оставете да се „тровим“ със отровната сьомга…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *