ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-известният немски натуропат обяснява безплатно как да се храним при диабет и алергии

Ангелика Волфскийл пристига в България по покана за Немския хомеопатичен съюз

Как да използваме знанието за природните биоритми, за да сме здрави, работоспособни и пълни с желание и енергия за живот?

По тази важна тема ще говори графиня Ангелика Волфскийл. Тя е най-известният немски натуропат и Шуслеров терапевт.

Тя ще обясни правилата за хранене при често срещаните болести на съвремието: алергии, диабет, метаболитен синдром и наднормено тегло, ревматизъм и др.

Ангелика Волфскийл
Ангелика Волфскийл ще изнесе безплатни лекции в различни български градове

Ако знаем най-важното за биоритмите, можем да използваме върховата фаза на активност на органите за концентрирана работа, а най-ниската – за почивка и сън, а също и да си създадем подходящи хранителни навици.

6 ч. е време за ставане, прием на много вода и начало на деня с разнообразия (богата) закуска. Организмът се настройва за работа поради нахлуването на специфични хормони, а храната се усвоява оптимално и се превръща в енергия.

Заменете обичайното си кафе с чаша гореща вода или билков чай. Вместо сандвичи можете да хапнете сурова храна, биокурабийки, пълнозърнест хляб с малко масло, сушени плодове или ядки.

Между 10 и 11 ч. се радваме на висока работоспособност за тялото и ума – това е най-доброто време за изпити и представяне на интервю. Подходящо е и за хирургични операции, тъй като се ускорява зарастването на раните, благодарение на подсилената имунна система и наличието на достатъчно ензими.

12 ч. е време за обяд – вътрешното спокойствие и хармония засилват стомаха, ето защо не трябва да бързаме, когато се храним, а също и да сядаме на масата гневни и под напрежение. Най-подходяща за храносмилането е топлата храна.

Суровата храна трябва да се консумира на гладен стомах, преди готвените ястия, защото изисква голяма храносмилателна сила. Плодове, салати се приемат само до 15 ч., след този час не могат да се усвоят и ферментират в храносмилателния тракт.

14 ч. – най-подходящото време да посетим зъболекаря, защото е периодът с най-ниска чувствителност към болка.

18 ч. – силите намаляват, концентрацията и креативността се понижават.

До 19 ч. най-късно трябва да сме приключили с вечерята. Здравословното хранене включва задължително поне 1 път дневно прясно приготвена храна.

Поглезете се със зеленчукова супа или ястие от зърнени култури. Вечер избягвайте трудносмилаеми храни, богати на белтъчини, като месо, млечни продукти, бобови. Тях оставете за съботно-неделното меню, когато ще имате време да ги приготвите за обяд.

Вeчер и нощем производството на стомашна киселина и жлъчка спада доста. Затова късните хранения са нездравословни и влияят зле на съня.

Точно 12 часа след закуската – между 19 и 21 ч. – стомахът вече почти не функционира. До слeдващата сутрин той работи само на минимума. Затова храната ферментира и гние!

Всичко най-важно за хрaненето, болестите и лечението графиня Ангелика Волфскийл ще разкаже в безплатни обрaзователни лекции от 18.30 ч. в: Пловдив, „Нoвотел“, на 3.10; София, НДК, зала №6, на 4.10; Русе, Дoходно здание, Зaла „Европа“, на 5.10; и Варна, х-л „Черно море“, на 6.10.

Всички лекции са безплатни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *