Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

С тази супер диета ще свалите 4 кг за седмица! (вижте менюто)

Много от вас, които сте решили да променяте формата на телата си чрез диета, често подценявате най-важното хранене за деня, а именно закуската.

За всички е известно, че тя дава сили и енергия на организма, за да направи старта на деня подобаващо силен. Но знаете ли, че пълноценното първо хранене подобрява концентрацията и повишава общата ефективност.

супер диета
Тази супер диета включва чия за закуска

С други думи, народната мъдрост: „гладна мечка хоро не играе”, всъщност си има много сериозни основания да съществува. Закуската трябва да е най-богатото ядене в деня ви. Според мнението на експерти, тя е добре да събере около 25% от калорийната стойност на менюто ви за цялото денонощие.

Вероятно ще се запитате, какво точно представлява здравословната и диетична закуска и ще имате ли време да си я приготвите?

Не трябва да се оправдавате с натовареното си ежедневие, защото за да постигнете качествени и трайни резултати се изисква малко усилие и дисциплина. За да спестявате време сутрин, може да приготвяте първото ястие още вечер. Друг съвет е да си замразите малки порции с различни видове плодове. Така ще имате готова основа.

В тази схема за отслабване единствено за закуската има по-сериозни изисквания и ще ви е нужна подготовка. Останалата част от менюто е съвсем достъпна, така че с малко средства ще се справите, дори и да не си готвите за целия ден у дома.

Както стана ясно, в предложеният режим, най-важна е закуската. Затова е препоръчително да не я променяте или пропускате. Що се отнася до другите хранения за деня, то те могат да се заменят със сходни по вид продукти. Например супите, заложени в примерното меню могат да са други видове, стига да не е застроена.

Във всеки момент, в който почувствате глад, може да похапвате всякакъв вид сурови ядки, но не повече от 100 г. Те засищат бързо, но в същото време не се превръщат в мазнини, а елементите им се усвояват напълно от тялото. Така получавате енергия и незаменими хранителни вещества. Що се отнася до напитките, специалистите са единодушни, че чаша вино или бира на ден са абсолютно допустими. По едно кафе също може да си позволите, но нека е с мед, вместо захар.

Топли напитки като чай и бульон е добре да се приемат преди хранене, за да се засищате по-лесно. В следобедните часове се препоръчва да се приема поне едно смути. То трябва да се приготвя, като смесите плодове и зеленчуци.

Последното, но не и по важност, условие за оптимални резултати на тази диета е спортът. Специалистите съветват заедно с режима да започнете и физическа активност. Достатъчно сутрин преди работа да се раздвижете, докато се изпотите.

Дори и да нямате време за посещения в зала и домашните упражнения за около 30 мин., ще свършат работа. Ако изпълните и тази част от програмата, ще се сбогувате с поне 4 кг и то за един курс.

Ден 1

Закуска: Супена лъжица мед, 25 г чия, накиснати в топла вода, 200 г ягоди, 40 г трици
Обяд: Пилешка супа, зеленчуково ризото с кафяв ориз
Вечеря: Микс от задушени зеленчуци

Ден 2

Закуска: 1 супена лъжица мед в чаша топла вода, 200 г малини кофичка кисело мляко, 100 г орехи, 3 кивита, 2 ябълки
Обяд: Рибена чорба, 250 г царевица, 3 краставици
Вечеря: Голяма порция зелева салата, 1 супена лъжица зехтин

Ден 3

Закуска: 1 супена лъжица мед, 50 г овесени ядки, накиснати във вода, 50 г червени боровинки
Обяд: Супа от коприва, пълнозърнеста паста, доматен сос, 20 г пармезан
Вечеря: Тиквичка, патладжан, лук, печени без мазнина

Ден 4

Закуска: Палачинка от 3 яйца, 40 г овесени ядки, 50 мл прясно мляко, връзка магданоз
Обяд: Супа от спанак, кюфтета от леща, млечен сос
Вечеря: Салата от домати, 100 г меко сирене, чесън

Ден 5

Закуска: Супена лъжица мед, чаша топла вода, 300 г качамак, 100 г краве сирене, две ябълки
Обяд: Лучена супа, 1 филия черен хляб, 200 г печена скумрия, 100 г моркови
Вечеря: Голяма порция зелена салата, 100 г грозде

Ден 6

Закуска: 200 г извара, кофичка кисело мляко, 10 г конопено семе, 300 г диня
Обяд: Доматена супа, 100 г кашкавал на плоча, 100 г картофена салата
Вечеря: Печени чушки, връзка копър, чесън, 2 супени лъжици зехтин

Ден 7

Закуска: 4 бъркани яйца, 100 г пилешко филе на скара, 100 г краве сирене, 300 г пъпеш
Обяд: Супа от зелен боб, пълнозърнеста паста, сос песто
Вечеря: 250 г гъби с масло, 50 г маслини, 1 домат

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *