ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Капсулите за съдомиалните са заредени с химикали, които причиняват дихателни проблеми и рак

Съдомиалните машини безспорно са голямо удобство, но те могат да крият и някои не особено приятни рискове за здравето

toxicdish
Днес почти всичко, което се докосва храната ни и влиза в нашите тела, съдържа потенциално опасни за здравето химикали. Дори и да не е храна, то пак ни оказва влияние.

Информация, публикувана в сайта www.justhealthylifestyle.com ни предупреждава, че трябва да бъдем много внимателни, защото детергентите, които се съдържат в капсулите за съдомиялните машини са направени от химикали, които не само почистват чиниите, предотвратяват образуването на петна и добавят аромат. Да, водата ще изплакне повечето от тях. Но ако съдомиалната машина не е нова и не работи както трябва, това няма да се случи. И още нещо – самите капсули имат вид, който кара децата да ги дъвчат и опитват. Да, рядко се случва, но практиката познава подобни случаи на хлапета, които са помислили таблетките за съдомиялната машина за бонбони. Затова експертите съветват семействата с малки деца да съхраняват капсулите на недостъпни за деца места.

Ето някои често срещани съставки, които най-вероятно ще откриете в състава на вашите капсули за съдомиална машина

Сами може да прецените дали те са безопасни за здравето.

Амоняк – Амонякът е една от съставките, заради които кутиите на тези препарати имат череп с кръстосани кости и няколко предупреждения, написани с дребен шрифт.

Вие трябва да бъдете много внимателни, тъй като продължителното излагане на този летлив, токсичен и корозивен химикал може да доведе до дихателни и кожни заболявания. Ето какво трябва да знаете – в присъствието на влага пропан-безводните форми на амоняка се превръщат в газови изпарения, които са по-тежки от въздуха. Излагането на високи концентрации на амоняк във въздуха причинява незабавно изгаряне на носа, гърлото и дихателните пътища. Затова не бива да отваряте съдомиалната машина веднага след като е свършила, или ако трябва да я отворите, то излезте от кухнята поне за 10-15 минути.

Амонякът причинява и обонятелна умора или адаптация

Цветен каменовъглен катран – Тук ще бъдем кратки. Каменовъгленият катран отдавна е признат за токсичен. Достатъчно е да напишете в която и да е търсачка „Coal Tar Dye“, за да разберете, че това опасно вещество е навсякъде около нас, както и да сте наясно защо е вредно. Ние ще кажем само, че за получаване на цветовете каменовъглените катрани могат да бъдат замърсени с ниски нива на тежки метали и някои от тях са комбинирани с алуминиева подложка. Алуминиевите съединения са токсични за мозъка.

Белина – Всички знаете какво е белина, нали? Белината се е използвала като химическо средство в Първата световна война заради силно разяждащите свойства, които има. Експертите от Центъра за контрол и превенция на заболяванията казват, че трябва да бъдем много внимателни, когато хлорния газ влиза в контакт с влажни тъкани като очите, гърлото и белите дробове. Дългосрочните усложнения могат да настъпят след вдишване на високи концентрации хлор. Усложненията са по-склонни да се наблюдават при хора, които са развили сериозни здравословни проблеми.

Формалдехид – Добър е за запазване на мъртви жаби. Първо, трябва да знаете, че формалдехида се класифицира като канцероген за човека. И да бъдете много внимателни, защото краткосрочното излагане на формалдехид може да бъде фатално. Дългото излагане на ниски нива на формалдехид може да причини затруднено дишане и екзема.

Гликолови етери – Те отстраняват мазнините „само с една капка“. Има ги във всички миещи препарати. Гликоловите етери предизвикват и интоксикация, подобна на ефектите на алкохола, както и дразнене на очите, носа или кожата. Едно скорошно проучване, проведено върху лабораторни животни, е открило, че излагането на ниско ниво на определени гликолови етери може да причини вродени дефекти и може да увреди спермата и тестисите на мъжкия индивид.

Фосфати – Хубавото е, че много държави са забранили това вещество от търговските продукти. Това е радиоактивен елемент, който е токсичен за морските животни. Едно скорошно проучване е установило, че фосфатите очевидно вредят на кръвоносните съдове и предизвикват процесите на стареене. Лица с бъбречно заболяване е установено, че имат значително повишени концентрации на серумен фосфат. Фосфатните добавки присъстват в много видове заведения за бързо хранене, които се посещават предимно от лица с по-нисък социално-икономически статус.

Натриев борат – Вие също може да го знаете и като боракс. Натриевият борат е естествен минерал. Но, трябва да се знае, че той може да бъде дразнещ, ако се вдиша или попадне в гърлото. Той е сравнително безопасен, когато се използва като почистващо средство, но може да бъде под въпрос за миене на съдовете, тъй като при поглъщане може да предизвика парене и стомашно-чревен дистрес.

Цялата тази информация би трябвало да ви е достатъчна. И да имате в предвид следното – дозирайте внимателно препаратите за миене. Поддържайте съдомиалната машина в изправност. И за всеки случай, изплаквайте съдовете повторно…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *