Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Златен детокс за вашето тяло с рецептата на Дзън Циннан

Задължително направете рецептата за златен детокс на Дзън Циннан и сами ще се убедите колко невероятен ефект има

детокс

Само след месец рецептата за златен детокс е в състояние да подобри здравето ви по начин, който едва ли сте очаквали.

Дзън Циннан е журналист по професия, но това не му пречи да е събрал достатъчно информация и знания за традиционната медицина. Една от любимите му рецепти е именно тази, която ви предлагаме днес – рецептата за златен детокс.

Няма нищо по-приятно от топла напитка, с която да започнем деня. Това е истински балсам за тялото и нежен мехлем за душата.

Много хора започват деня си с чаша топло кафе. Други предпочитат чай. И двете напитки имат своите плюсове, но винаги е добре да имаме под ръка една хем вкусна, хем здравословна алтернатива.

Затова днес ще ви предложим рецептата за златен детокс с кокосово мляко и куркума. И двете съставки ги има в магазините и лесно може да се снабдите с тях.

Навярно повечето от вас са чували и знаят рецептата за златното мляко, което прави чудеса за ставите. Рецептата, която ви предлагаме днес не е по-различна, но тя пък има други ползи, не по-лоши от тези на класическото златно мляко.

Звездата на тази лечебна напитка е куркумата, коренище от семейството на джинджифила, която дава прекрасен златист оттенък на напитката.

Традиционната за Аюрведа напитка, златно мляко, се е ползвала в продължение на хилядолетия не само заради своята характерна успокояваща топлина, но и заради способността ѝ да повлиява на възпалението, да подобрява функцията на стомашно-чревния тракт, както и като средство, което ще окаже мощна подкрепа на черния дроб.

Куркумата е подправка, която е проучена обстойно и е установено, че има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

И така, когато вече знаем колко полезна е куркумата и сме си припомнили ползите от златното мляко, нека да ви дадем и рецептата за една малко по-различна, но също толкова вкусна напитка.

Първо трябва да направите паста от куркума, която след това ще разтворите в кокосовото мляко.

Необходими продукти за пастата от куркума:

1/4 чаша куркума на прах
1/2 чаена лъжичка черен пипер, смлян
1/2 чаша филтрирана вода

След това, за златното мляко, ви трябват:

1 чаша кокосово мляко
1 чаена лъжичка кокосово масло
1/4 чаена лъжичка (или повече) паста от куркума
Мед (суров, непастьоризиран и по възможност произведен някъде близо до мястото, на което живеете)

За да се направи паста от куркума, поставете куркумата, черния пипер и водата в малка тенджера и разбъркайте добре над средно-висока температура. Продължете да бъркате, докато не се получи средно гъста паста.

Сместа се оставя да се охлади, преди да използвате, и се съхранява в хладилника.
За да направите вашето златно детокс мляко комбинирайте всички съставки, с изключение на меда, в тенджера и варете на средна температура, като се разбърква непрекъснато, докато е горещо. Не се оставя да ври.

Добавете мед на вкус и се наслаждавайте!

Колкото по-дълго време използвате тази напитка, толкова повече ще бъдат ползите заздравето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *