Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Съветите на диетолога Йън Марбър: никога не пийте чай ето по този начин!

чайАко вие мил живота и ако искате да запазите здравето си, никога не пийте чай с ето тези продукти

Човек, който редовно пие чай удължава живота си, подмладява се и се предпазва от опасни болести, като рак например. Но това е така само ако чая се пие по един полезен и здравословен начин.

 

Ако обичате чай, тази информация ще ви е интересна със сигурност! Дори и най-п

Диетологът Йън Марбър
Диетологът Йън Марбър

олезните сортове зелен чай могат да навредят на тялото и да причинят огромни вреди на здравето ви, ако за по-дълъг период от време ги пиете по ето този начин:

Как се пие правилно чай?

1. Не трябва да се пие много горещ чай

По този начин лигавицата на гърлото, хранопровода и стомаха могат да пострадат, и освен това може да се развият някои аномалии на стомашно-чревния тракт.

2. Не може да се пие горещ чай с мед

Това е доста добре известен факт, но все пак да повторим: ако медът се добавя към врящата вода, той не само губи всичките си полезни качества, но става опасен за здравето! При нагряване на фруктозата, съдържаща се в меда, тя се окислява, и това може да причини тумори на стомаха и червата.

3. Чаят с мляко е по-малко полезен, отколкото ако не слагате мляко в чая

Млякото намалява количеството на катехини, съдържащи се в чая. Катехините са мощно средство за предотвратяване развитието на раковите клетки в организма.

4. Няма полза от чая със захар

Най-добре е да не добавяте никаква захар в чая. По този начин напитката наистина става супер здравословна и запазва лечебните си качества. Освен това, пак по същата логика, не бива да се пие чай и да се хапват бисквити или други сладки храни.

5. Не слагайте лимон в чая!

Подобна комбинация може да е свежа, но тя не носи никакви ползи за здравето. В някои случаи може да бъде вредна, дори. Например, чай с лимон е противопоказан при хора с всякакви проблеми с храносмилането. По-добре е да се направи така: да се пие топъл чай, а след това да се хапне резен лимон и да се пие отново. Такова използване на напитката ще донесе най-големи ползи за организма.

6. Не пийте чай след употреба на алкохол!

Това е истински тест за бъбреците. Чаят съдържа теофилин, който стимулира производството на урина в бъбреците. Това може да предизвика възпаление и други тежки заболявания.

Диетологът Йън Марбър започва да се интересува от хранене след като е бил диагностициран с целиакия през 1993 г. Той е автор на няколко книги и лектор в едни от най-известните европейски колежи и университети.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *