Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правим при диагноза – склеродермия ?

Аз страдам от склеродермия. Пет години се лекувах с хомеопатични средства, но никакво подобрение ме настъпи. Моля да ми подскажете как да се избавя от тази болест, какви средства мога да си позволя от народната медицина?

Йона Иванова, Кърджали

Ако болестта не се лекува u се за­дълбочи, тя може не само да направи от човека инвалид, тя може да застраши живота му. Затова трябва да се отне­сете много сериозно към лечението на склеродермията. В целия свят от това заболяване страдат няколко стотин хиляди човека, при това жените боле­дуват 10 пъти по-често от мъжете. То започва с появяване на силни спазми на кръвоносните съдове по пръстите на ръцете и краката. Пръстите поблед­няват, посиняват и много болят. Спо­ред развитието на болестта кожата придобива жълтеникаво-сив цвят. След това самата кожа става някак вдър­вена и неподвижна. Повърхността на засегнатата зона е гладка и блестяща. Буквално прилича на слонова кост.

ПРИЧИНИТЕ ЗА ТАЗИ БОЛЕСТ И ДОСЕГА НЕ СА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ

Предполага се, че склеродермията се провокира от стресови ситуации, от тежки и хронични инфекциозни болести, от преохлаждане, облъчване, химични препарати. Затова болният трябва да избягва преохлаждането, да носи топли дрехи и свободни обув­ки. Противопоказани са стресовете. Всичко, което изброихме, може да предизвика спазми на кръвоносните съдове. Лечението на склеродермията зависи от стадия на заболяването.

ЕТО И ЕДНА РЕЦЕПТА ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА.

Смесете по 4 супени лъжици живовляк, репей и бял ровнеш по 2 супени лъжици жълт кантарион, комунига, лайков цвят и невен и по една супена лъжица малинови листа, здравец, ранилист, златна пръчка (горски енчец), корени и листа от глухарче и съцветия и листа от кипрей. Залейте една супена лъжица от сместа с половин литър гореща вода, оставете за един час и прецедете. При­емайте по четвърт чаша от настойката четири пъти на ден половин час преди ядене. От изцедената суровина си правете топли бани – по 15-20 минути един-два пъти в сед­мицата. След като излезете от ваната, не се изтривайте с кърпа, а облечете мек халат, след което си легнете в топло легло.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 6 до “Какво да правим при диагноза – склеродермия ?

  1. Маргарита каза:

    Здравейте,
    Откриха ми тази коварна прогресивна скледормия от 5 месеца,но промяната на ръцете,устата и бръчките около тях ги имам поне от 7-8 години.Тази пролет се разболях от двустранна пневмония и на снимките се установи,че и белия дроб ми е засегнат.Имам фибрози.В момента пия имуран,отново съм с пневмония,притеснена съм много.От 4 дни пия билки назначени ми от д-р Желязков.От София съм.Той се намира с/у зала Универсиада.Резултат не зная ще има ли и кога.Ако някой нещо знае ефикасно ще бъда благодарна да го сподели.

    • Teodora каза:

      Здравей, Маргарита!
      И аз съм от половин година с диагноза Склеродермия.
      Може ли да споделиш дали си доволна от билките на д-р Желязков. И аз ги пия от 2 седмици, но реално при билколечението някакви резултати могат да се очакват чак след половин година.

    • Станка Стоянова каза:

      Здравейте.Маргарита Пишете моля ви ако имате подобрение от билките Благодаря

  2. Диляна каза:

    и аз страдам от склеродермия,моля кажете има ли лечение на това и ако има ,какво е ?????

  3. ИВАЛИНА каза:

    МИЛЕНА,АЗ СЪЩО СТРАДАМ ОТ ЕДНА ГОДИНА ОТ Т ОВА ЗАБОЛЯВАНЕ,КАК ДА СЕ ОТКРИЕМ,ЧЕ ДА СИ ПОГОВОРИМ

  4. милена каза:

    здравейте незнам народната медицина дали ще ми помогне но търся някои специалист по склеродермия… аз съм от Плевен и имам това заболяване от 3 години близо…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *