Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки и хипнотерапия при паника и заекване

Генерализираната тревожност и стрес понякога могат да кристализират в специфично събитие като пристъп на паника или сърцебиене.

Ако това става често, човекът започва да се притеснява, че ще получи пристъп на паника, и това влошава нещата.

Паника
Паника

ПРИСТЪПИ НА ПАНИКА

Бързото натрупване на тревожност създава пристъп на паника, при който тялото внезапно реагира прекомерно, създавайки мощни физически ефекти. Симптомите на паниката включват сърцебиене, изпотяване, болки в гръдния кош, учестено дишане или чувство, че не можеш да дишаш, и замаяност.

Лечение

Цветни лекарства на Беч. Създадено специално за самопомощ, лекарството “Спасение” ви успокоява след внезапен шок.

Техники в релаксация. Когато пристъпът на паника започне, човекът диша учестено и повърхностно (хипервентилация), използвайки само носа. Това усилва паниката. Бавното, ритмично дишане, използвайки целия обем на гръдния кош и диафрагмата, ще подпомогне релаксацията.

Хомеопатия. При остри пристъпи на паника се използва Aconite. Полезни са и Causticum и Ignatia.

СЪРЦЕБИЕНЕ

Това е съзнателното регистриране на пулса, обикновено защото той е пo-учестен, отколкото е нормално. Сърцебиенето може да е отговор на истински спешен случай или да е резултат от твърде много кафе, чай, алкохол, никотин или някои лекарства.

Лечение

Избягвайте стимулантите като кафе и чай и намалете никотина.

Техники за релаксация. Биологичната обратна връзка, при която човекът се научава да следи и да контролира собствените си телесни реакции, е най-добрата помощ.

Цветни лекарства на Беч. Лекарството “Спасение”.

Хомеопатия. Средство за първа помощ е Aconite.

Билкова медицина. Валерианът или глогът ще помогнат

Препоръчваме природния продукт ГЛОГ за здраво сърце прочетете повече като последвате линка

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Акупунктуристът ще работи върху меридиана на сърцето.

Хипнотерапия. Тя помага, ако сърцебиенето е причинено от някаква емоционална причина.

ЗАЕКВАНЕ

Заекването е сложен проблем, засягащ потока на речта. Макар че не се причинява от тревожност – заекващите не са по-тревожни от останалите, – страдащите от това разстройство се притесняват от заекването и се чувстват напрегнати в определени ситуации. Чувствата и мислите за заекването могат да станат част от проблема и да го влошат.

Причината за заекването не е известна и няма лечение. Заекването обикновено започва в ранното детство и, изглежда, в него са включени доста физически, емоционални и социални фактори (особено семейството и училището).

Лечение

Техники в релаксация. Научаването на техниките за релаксация, използването на аудиозаписи и курсове и развитието на самоувереност и себеутвърждаване могат да помогнат за контролиране на заекването. Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Техника на Алекзандър. Тя може да помага за намаляване на физическото напрежение.

Хипнотерапия. Тя може да е полезна, ако ви учи да се отпускате.

Психотерапия и консултиране. Те, изглежда, помагат за разбиране и справяне със заекването.

Съществуват доказателства, че металът мед може да утежнява проблема, така че е разумно да го отстраните от храната и средата си. Предприемете мерки за справяне със стреса, ако той влошава проблема.

Заекването при децата може да е признак на стрес, несигурност, липса на самоувереност и те трябва да се адресират, преди да се проявят като други здравословни и поведенчески проблеми.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *